П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні закладуть найбільшу в Європі плантацію технічних конопель

Важливо

У селі Рижани на Житомирщині планують закласти найбільшу в Європі плантацію технічних конопель. У селі знаходиться льонозавод, який зараз не працює. На його базі  створять кластер із вирощування та переробки цієї рослини.

Про це повідомляє Укрінформ.

Проект отримав назву MA’RIJANNI HEMP INDUSTRIAL. Його ініціатором став акціонер Володарсько-Волинського льонозаводу Мішель Терещенко.

Терещенко розповідає, що планував почати вирощування технічних конопель на Глухівщині, де він був міським головою. Але через пандемію коронавірусу та початок війни він змінив плани.

Акції льонозаводу він купив ще у 2012-му, але підприємство стояло законсервованим. Зараз він уже домовився із інвесторами про вирощування конопель у Рижанах.

Компанія закуповує обладнання у Франції та Бельгії для отримання із рослини довгих волокон. Терещенко каже, завдяки таким технологіям можна отримати якісний продукт.

“Якщо у Франції площі плантацій під технічну коноплю сягають 30-40 га, то в Україні є можливість розширити їх до понад 1000 га. Наразі вже є домовленості з фірмами в Італії, Бельгії, Франції, які готові купувати конопляне волокно в Україні”, – каже Терещенко.

Як повідомляло BitukMedia, в Узбекистані відбулася презентація конопляної олії торгової марки Leodar, яку виробляє біотехнологічний індустріальний агрокомплекс RS Success Agro. Технологічне шоу, яке демонструвало унікальні технології виробництва, було організоване найбільшим інвестором у сільськогосподарський сектор країни –  Industrial Innovation Group.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі