Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українка відкрила кафе на узбережжі Ла-Маншу

Важливо

Українка Ірина Павлюченко відкрила у британському Вейтмуті у графстві Дорсет кафе The Sunflower Cafe. Воно знаходиться на узбережжі Ла-Маншу.

Про це повідомляє БЖ.

Ірина приїхала у Дорсет напередодні російського вторгнення рік тому. Коли почалася повномасштабна війна, пекла торти для благодійний акцій. Першою великою акцією став День Конституції України – група українських біженців готувала для місцевих концерт та традиційні страви. Ірина спекла для тієї ярмарки великий медовик. Саме тоді вирішила відкрити власний заклад.

Заклад відкрила у вересні 2022-го.

“Кафе створювалося з любов’ю та натхненням. Допомагали друзі українці та англійці. Хотілося створити затишок та відчуття України, розказати про наші традиції і страви. Зараз дуже приємно чути від українських відвідувачів, що наш заклад нагадує їм кав’ярні на Батьківщині, а запах викликає думки про випічки домівку. В одному із відгуків від англійських відвідувачів я прочитала, що “власниця відтворила частинку України у своєму кафе” Такі відгуки зігрівають та надихають”, – розповідає Ірина. 

Медовик став фірмовою стравою закладу. Також подають борщ із домашніми пампушками.

“Британці у захваті від нього, дехто приходить щотижня на борщ”, – розповідає Ірина.

Як повідомляло BitukMedia, подружжя кримчан Ельміра Сеіт-Ахметова і Ернест Сулейманов відкрили у столиці Польщі Варшаві кафе Krym. Заклад знаходиться перед фасадом російського посольства.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі