Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український бізнесмен розпродує автопарк із машинами Гітлера і Брежнєва

Важливо

Тернопільський бізнесмен Тарас Демкура виставив на продаж понад десяток ретро-автомобілів. Серед них є раритетні Maybach, Mercedes-Benz, Jaguar та Lincoln. Виручені кошти Демкура обіцяє спрямувати на підтримку ЗСУ та відновлення України.

Про це повідомляє Фокус.

Демкура почав збирати рідкісні авто після того, як у 1990-х побував на ретро-фестивалі у Парижі. Більшу частину колекції він знайшов в Україні. Демкура мріяв створити музей, але плани змінилися через війну.

Перлиною колекції бізнесмен називає чотиридверний кабріолет Maybach, який обслуговував ставку Адольфа Гітлера під Вінницею. Після відступу німецьких окупантів місцевий чоловік заховав авто у своєму гаражі.

колекція авто, ретро-авто, авто Гітлера, авто Брежнєва, Mercedes-Benz 540, Jaguar XJ
Кабріолет Гітлера. Фото: Фокус

Седан Jaguar XJ 1968 року належав Леоніду Брежнєву – його подарував генсеку президент США Річард Ніксон.

Німецькі авто 1937 року – родстер Mercedes-Benz 540K і седан Opel Admiral – теж мають велику цінність. Також у колекції знаходяться Wanderer W23 1936 і американський Lincoln. 

Кошти від продажу авто бізнесмен планує віддати на відбудову України та задонатити ЗСУ у межах проєкту “Тисяча авто свободи”.

Як повідомляло BitukMedia, волонтер із Вінничини Олег Перепечай виготовив мобільний душ для військових на базі автомобільного причепу. Собівартість розробки – 85 тис. грн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі