Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка допливла до Антарктиди і встановила 10 рекордів за один раз

Важливо

31-річна австрійка Ліза Фартхофер з 11 по 17 січня здійснила експедицію до Антарктиди. Вона подолала 753 км і встановили 10 рекордів Гіннеса за один раз.

Про це йдеться на офіційній сторінці Книги рекордів Гіннеса.

Серед рекордів, які встановила Ліза, – звання першої жінки, яка на веслах пройшла Південним океаном, і першої жінки, яка на веслах пройшла полярними водами.

Ліза зібрала в експедицію міжнародно команду – Фіанн Пол з Ісландії, Майк Матсон та Браян Краускопф із США, Джеймі Дуглас-Гамільтон з Британії та Стефан Іванов з Болгарії. Жінки мали на меті повторити маршрут британського полярника Ернста Шеклтона. У 1915-му його баркентина Endurance застрягла у льодах, і команді довелося на шлюпках дістатися від острова Мордвинова біля Антарктиди (на Заході його знають як острів Елефант) до Південної Джорджії.

Нажаль, жінкам довелося перервати експедицію посеред дороги через травми та хвороби команди. Але вони встигли встановити десяток рекордів.

Фото: Книга рекордів Гіннеса

Серед них – перша експедиція на веслах у Південному океані (Шеклтон мандрував на великому кораблі); найшвидше веслування у водах Південного океану; перша експедиція веслярів у морі Скоша; перша експедиція на веслах із Антарктиди; найвшидше веслування у полярних широтах; найдовша відстань, пройдена у Південному океані; перша експедиція із Південного океану на північ на веслах та найпівденніший початок веслувальної експедиції.

“Я бачив справді дивовижні речі, — ділиться враження Фартхофер – Іноді було непросто і важко, але були деякі дивовижні моменти. Наприклад, ми опинилися посеред зграї фінвалів (різновид китів – ред.), а також здавалося, що нас завжди супроводжувала зграя пінгвінів”.

Як повідомляло BitukMedia, 40-річна Бет Ніл із Південної Африки та 33-річний канадієць Майлз Клутьє встановили світовий рекорд із тривалості поцілунку під водою. Їх поцілунок тривав 4 хв та 6 сек.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі