Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені визначили “найщасливішу” пісню

Важливо

Коли вам сумно, немає нічого кращого за веселу пісню, яка поверне посмішку на ваше обличчя. Музичний психолог доктор Майкл Боншор з Британії запевняє, що знайшов формулу найщасливіших пісень у світі. З них навіть склали ТОП-10. Послухаємо?

Про це розповідає британська Daily Mail.

Доктор Майкл Боншор з Університету Шеффілда виявив, що найбільш оптимістичні композиції мають темп 137 ударів за хвилину і звичайну структуру куплет-приспів-куплет-приспів. Але непередбачувані елементи, такі зміна тональності або “сьомий” акорд, також мають бути.

“У звичайних акордах використовуються три ноти, тоді як сьомі акорди додають додаткову ноту, яка створює відчуття музичної напруги та полегшення”, — пояснює Боншор.

Так от, мелодія, яка найкраще відповідає цій формулі, – Good Vibrations гурту Beach Boys.

Пісня вперше побачила світ у жовтні 1966 року на однойменному синґлі каліфорнійської серф-рок-групи. У нехитрому тексті йдеться про те, що відчуває ліричний герой, коли бачить дівчину, яка йому мила. Журнал Rolling Stone, до речі, віддав Good Vibrations шосте місце у списку 500 найвидатніших пісень усіх часів.

Друге та третє місця у списку найщасливіших пісень у світі посідають I Got You (I Feel Good) Джеймса Брауна та House of Fun групи Madness відповідно.

У ході свого дослідження доктор Боншор виявив, що пісні, як правило, сприймаються як більш радісні, коли вони написані у мажорній тональності. “У веселих піснях зазвичай сильний ритм 1-2-1-2, так що ви можете танцювати під них”, – сказав він.

До речі, короткий вступ означає, що пісня одразу починається «на ура». Боншор також зазначив, що людям подобаються яскраві та енергійні ноти від таких інструментів, як труба або електрогітара.

“Вишенькою на торті є повторюваний ритм або гітарний риф, за який люди можуть зачепитись і який легко запам’ятовується”, — сказав Боншор.

А ось і ТОП-10 найщасливіших пісень

Good Vibrations – The Beach Boys

I Got You (I Feel Good) – James Brown

House of Fun – Madness

Get the Party Started – Pink

Uptown Girl – Billy Joel

Sun Is Shining – Bob Marley

I Get Around – The Beach Boys

YMCA – Village People

Waterloo – ABBA

September — Earth, Wind & Fire

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені розкрили секрет музики, під яку хочеться рухатись до знемоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі