Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Танці до упаду – розкрили секрет музики, під яку хочеться рухатись до знемоги

Важливо

Якщо в музичній композиції є настільки низькі звукові частоти, що люди їх навіть не чують, активність на танцполі зростає майже на 12%, встановили нейробіологи з Університету МакМастер (Канада). Басові ноти можуть покращувати почуття ритму та змушувати людей рухатися спонтанно.

Про це повідомляє The Guardian. 

Нейробіолог та барабанщик-аматор Деніел Кемерон спеціалізується на вивченні того, як музичні ритми впливають на людей. Він та його колеги провели наукове дослідження за участю популярного канадського електронного дуету Orphx.

У спеціально обладнаній лабораторії музиканти провели 45-хвилинний концерт. Відвідувачів забезпечили наголовниками з вбудованими сенсорами, що реагують на рух. Крім того, до та після експерименту глядачів опитали про відчуття.

Під час концерту музиканти кожні дві хвилини то вмикали, то вимикали динаміки, що видавали басові звуки дуже низької частоти. Аналіз рухів танцюючих показав: коли динаміки були включені, публіка була на 12% бадьорішою.

Як вважають дослідники, низькочастотні звукові вібрації впливають на вестибулярний апарат і передаються у мозок. Неврологічні шляхи, що беруть участь в цій взаємодії, близько пов’язані з нейронної системою, відповідальною за рух. Саме тому басові ноти можуть покращувати почуття ритму та змушувати людей  рухатися спонтанно.

Як повідомляло раніше BitukMedia, хронічні нічні жахіття можна вилікувати музикою. Неврологи з Женевського університету (Швейцарія) встановили, що звуки фортепіано у рази знижують кількість поганих снів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі