Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Унікальний зразок – череп тиранозавра пустять з молотка (ВІДЕО)

Важливо

Аукціонний дім Sotheby’s продасть у грудні череп тиранозавра рекса. Це поки що найповніший відомий зразок решток голови хижого ящера – він зберігся на 70%. За нього планують виручити $15- $20 млн. Торги відбудуться у американському Нью-Йорку.

Про це повідомляє The Guardian.

Череп тиранозавра знайшли комерційні археологи на приватній ділянці у Південній Дакоті, США. Череп знаходився у верхніх слоях ґрунту, невелика його частина навіть уже з’явилася на поверхні. Але ішні частини скелету ящера не збереглися.

Череп, якого прозвали Максімус, має вік 76 млн років. У довжину він сягає близько 2 м і важить 91 кг. Дивовижно те, що збереглися навіть дрібні кісточки, кажуть палеонтологи. Розкопки тривали у 2020 та 2021 роках. Регіон Південної Дакоти, де череп знайшли, називають світовою столицею “ті-рексів”.

Як повідомляло BitukMedia, вчені склали опис нового виду прадавнього морського ящера –  серпентизухопса. Він схожий на гібрид змії з крокодилом. Цікаво, що скам’янілості великої морської рептилії пролежали у палеонтологічному музеї понад 20 років. Науковці зацікавились їм тільки зараз.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі