Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Неочікуваний хижак: ця тварина вбиває найбільше людей

Важливо

Які тварини найсмертоносніші для людини? Першими спадають на думку акули, ведмеді або тигри. Але то все неправильні відповіді. Бо на цю істоту, яка живе поряд з людиною, одразу й не подумаєш. Між тим, саме вона щороку вбиває 725 тисяч людей.

Про це розповідає Phys. 

Згідно з опитуванням, проведеним у США в 2015 році, близько половини американців заявили, що найбільше бояться акул. А майже 40% сказали, що через них не плавають в океані. Але, за даними Музею природної історії Флориди, у 2021 році у всьому світі було зафіксовано лише 11 смертельних випадків, пов’язаних з акулами. Кумедно, що людина має більше шансів померти від падіння на голову кокоса, ніж від зіткнення з акулами, зазначає Австралійський інститут морських наук.

Великі дикі дикі тварини дійсно можуть вбити людину, й іноді такі випадки трапляються. Однак їх можна назвати невинними порівняно з комарами. Саме ця дрібнота становить для людини найбільшу небезпеку. Ці комахи щороку вбивають 725 тисяч людей.

Укус комара може призвести до серйозної інфекції. Фото – з відкритих джерел

За даними ВООЗ, комарі переносять безліч небезпечних захворювань, таких як малярія, чікунгунья, лихоманка денге, лімфатичний філяріатоз, гарячка Західного Нілу, жовта лихоманка, японський енцефаліт тощо. Найчастіше комарі поширюють смертельні захворювання у Південно-Східній Азії. Але шанси заразитись смертельними хворобами від комарів є й в інших частинах світу.

За даними Discover Wildlife, після комарів найбільш смертоносними для людей є:

  • Прісноводні равлики — 200 тис. смертей щороку;
  • Луска гадюка — 138 тис. смертей;
  • Жуки-вбивці — 10 тис. смертей;
  • Скорпіони — 2,6 тис. смертей;
  • Аскариди — 2,5 тис. смертей;
  • Морські крокодили — 1 тис. смертей;
  • Слони — 500 смертей;
  • Бегемоти — 500 смертей.
Джерело – Gatesnotes, 2014 рік

Тварини не повинні вбивати, щоб вважатись небезпечними. Лабораторія Університету штату Флорида виявила, що австралійські морські крокодили/ гребенясті крокодили мають найвищу силу укусу, коли-небудь зареєстровану.

Розрахункова сила стиснення щелеп великого самця гребнястого крокодила масою 1308 кг – від 27 тис. до 34 тис ньютонів, що еквівалентно силі тяжіння 2809,3-3512,7 кг.

Як повідомляло раніше BitukMedia, вчені вперше дали суворо обґрунтовану оцінку числа та маси мурах, що живуть на нашій планеті. Цифри вийшли астрономічні!

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі