П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковці пояснили зв’язок між часом за планшетом та успішністю дітей

Важливо

Науковці дійшли висновку, що чим більше часу дитина проводить перед екраном планшета чи телевізора, тим гірше у неї показники навчання. Для нормального розвитку когінтивних функцій дітям потрібне живе спілкування із дорослими та іншими дітьми.

Про це повідомляє CNN.

Дослідники під керівництвом Евелін Лоу із Національного університету Сингапура виявили, що тривале перебування перед екраном гаджетів у дитинстві було пов’язане з погіршенням когнітивних процесів, пов’язаних із контролем поведінки, коли дитині виповнилося 9 років. Страждають здатність планувати, концентрувати увагу, запам’ятовувати інструкції та успішно виконувати кілька завдань одночасно.

Тобто, страждають навички, потрібні для функцій пізнання вищого рівня, таких як емоційна регуляція, навчання, успішне навчання та психічне здоров’я. Вони впливають на наш соціальний, академічний, професійний успіх і на те, як ми піклуємося про себе.

Науковці опитували жінок з усіх соціально-економічних верств населення протягом першого триместру вагітності. Вибірку склали 437 дітей, які пройшли електроенцефалографічне сканування, яке використовується для вивчення нейронних шляхів когнітивних функцій у мозку. Науковці спостерігали за дітьми у віці 1 місяць, 1,5 роки і 9 років.

Батьки повідомляли про час, який кожна дитина проводить за екраном, і дослідники виявили зв’язок між часом, проведеним за екраном у дитинстві, і когнітивними функціями у віці 9 років.

Дітям важко інтерпретувати інформацію, представлену в двох вимірах, наприклад, на екранах, і їм важко відрізнити фантазію від реальності. Немовлята й діти навчаються спілкуванню через взаємодію з дорослими та дітьми, чого важко досягти за допомогою екранів, кажуть науковці.

Дайте малюкові якийсь одяг, щоб він складався поруч із вами, поки ви намагаєтеся випрати білизну, або тримайте малюка в безпечному положенні, так, щоб ви могли часто дивитися йому в очі, поки ви займаєтеся своїми справами, – радить Джойс Харрісон, асоційована професорка кафедри психіатрії та поведінкових наук Медичної школи Університету Джонса Гопкінса.

Як повідомляло BitukMedia, жінки, які в першому триместрі вагітності споживають навіть помірні дози кофеїну, народжують дітей зростом трохи нижче середнього. До восьми років різниця сягає вже 2 см. Таких висновків дійшли американські вчені з Національного інституту здоров’я. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі