Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Плече до плеча – дельфіна врятували завдяки “живому ланцюгу” (ВІДЕО)

Важливо

28 рятувальників морських тварин із американського міста Клірвотер, Флорида, утворили живий ланцюг, аби вигнати із річки дельфіна. Тварина запливла у гирло і не могла знайти шлях до океану, через що виникла загроза її здоров’ю.

Про це місцевий океанаріум повідомив на сторінці у Facebook.

Учасники рятувальної акції мали намір вигнати дельфіна під міст, який розділяє річку Клірвотер, аби тварина опинилася ближче до океану. Аби спрямувати дельфіна, люди вишикувалися у живий ланцюг та плескали по воді. Дельфін не наважився прорвати його. Натомість люди все більше і більше відтісняли тварину до мосту, аж поки він не проплив під ним.

В океанаріумі кажуть, що дельфін, схоже, не зміг знайти дорогу назад із річки, і рятувальники переймалися, що тривале спілкування з людьми загрожує здатності тварини виживати самостійно в дикій природі.

До порятунку долучилися Служба рибальства Національного управління океанічних і атмосферних досліджень і Комісія з охорони риби та дикої природи Флориди.

Як повідомляло BitukMedia, два місяці знадобилося рятувальній групі зоозахисників, аби відстежити ламантина на ім’я Тіко після того, як його випустили на волю. Тварину віднесло занадто далеко в океан і вона могла там загинути. Тіко подолав рекордні 4 тис. км. Його переслідували на літках, човнах та автомобілях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі