П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пенсія для павичів: улюбленці нью-йоркців переїжджають

Важливо

Павичі Гаррі, Джим і Філ роками жили на території собору Морнінгсайд-Хайтс у Нью-Йорку. Але тепер вони переїжджають до заповідника для тварин. Справа в тому, що птахи стали занадто старими і потребують особливого догляду.

Про це розповідає New York Times.

Трійко павичів понад 20 років вештались по території кафедрального собору Іоанна Богослова в Нью-Йорку. Але тепер прийшов час з ними попрощатись. Птахи йдуть на пенсію. У середньому павичі живуть близько двох десятків років, тож ці пернаті – вже довгожителі.

Фото – J.C. Rice

Павичі живуть на території собору 50 років, відтоді як зоопарк Бронкса подарував пташенят. Джим і Гаррі приїхали на початку 2000-х років, Філ — кількома роками пізніше. Ці троє отримали імена на честь колишніх посадових осіб собору або прилеглої кафедральної школи. У 2017 році птахи отримали нову резиденцію, будинок, спроєктований відповідно до готичної архітектури собору.

«Тут в них просто ідилічне життя, —розповів декан собору Дін Маллой. «Люди їх годують. Ми їх годуємо. Ми намагаємося дати їм саме те, що їм подобається, тож окрім пошуку черв’яків, вони люблять мигдаль і капусту. Це суперфуд. Але незважаючи ні на що, вони все одно старіють».

Фото – Colin Schappi for The New York Times

Одного ранку Гаррі знайшли з пораненою ногою. Операція пройшла погано. До кінця життя птах буде носити бандаж для ноги.  Днями Гаррі вже був в заповіднику Animal Nation, де йому перев’язали проблемну ногу. У планах – виготовити для птаха на замовлення скоби. Пару зроблять на 3D-принтері – один можна буде надіти, щойно другий знімуть для чищення.

Невдовзі павичів назавжди відвезуть до притулку для тварин у годині їзди від Собору. 

Фото – J.C. Rice

«Білий павич Філ любить позувати. Думаю, люди зробили багато гарних фотографій. Гаррі любив трохи побешкетувати… Але, думаю, вони все дружили. Джим і Гаррі часто палко розмовляли, і нам завжди було цікаво, про що вони говорять. А Філ частіше тримається сам собою», – розповіла Ліза Шуберт, представниця собору Іоанна Богослова.

Філ, павич, їсть капусту на території Собору Святого Іоанна Богослова на Манхеттені. Фото – Yana Paskova for The New York Times

У християнстві павичі символізують вічне життя та воскресіння Ісуса. Поки що невідомо, чи оселяться при храмі нові птахи.

Як розповідало раніше BitukMedia, у нідерландському місті Хертогенбос суд зобов’язав повітроплавця сплатити компенсацію господарю папуг. Його вартісні пташки побачили повітряну кулю і померли від переляку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі