П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пережила дві війни, іспанку та ковід: померла найстаріша у світі жінка

Важливо

У Франції померла найстаріша у світі жінка. Черниця Люсіль Рандон не дожила до свого 119-річчя лише 25 днів. Вона  була найстарішою людиною на планеті майже рік

Про це повідомляє New York Times. 

Після того, як у квітні 2022 року у Фукуоці померла 119-річна японка Кане Танака, титул найстарішої мешканки Землі перейшов до сестри Андре, у світі Люсіль Рандон. Її вік був підтверджений Дослідницькою групою геронтології (GRG) та Книгою рекордів Гіннеса.

Супердовгожителька (так називають людей, що перейшли 110-річний рубіж) народилася 11 лютого 1904 року у Франції. У молодості Люсіль була гувернанткою, потім багато років працювала у шпиталі. У 41 рік жінка стала католицькою монахинею та прийняла ім’я Андре.

Француженка продовжувала працювати до 108 років. “Люди кажуть, що робота вбиває, але в мені вона підтримувала життя”, – запевняла супердовгожителька.

В останні роки життя Люсіль Рандон пересувалася виключно в інвалідному візку, але ніколи не втрачала оптимізму та любові до життя. У 116 років вона перенесла ковид, але хвороби не злякалася, більше переживала за інших мешканців будинку для людей похилого віку, де жила. “Я не боялася хвороби, тому що не боялася померти”, – розповіла вона пізніше в інтерв’ю радіо BFM.

Сестра Андре в будинку для людей похилого віку Сент-Катрін-Лабур у Тулоні, Франція, минулого року. Вона була відома своєю щедрістю. Зображення – Daniel Cole/Associated Press

Про смерть сестри Андре повідомив представник будинку для людей похилого віку Сент-Катрін-Лабур у Тулоні, де жила Люсіль Рандон. Довгожителька померла в ніч проти 17 січня 2023 року, не доживши лише 25 днів до свого 119-річчя. Вона майже рік була найстарішою людиною на планеті. Також Люсіль Рандон була останньою з тих, хто народились в 1904 році.

Тепер найстарішою живою людиною на Землі вважається 115-річна іспанка Марія Браньяс Морера. Вона народилася 4 березня 1907 року.

Як повідомляло раніше BitukMedia, найстарший у світі практикуючий лікар відзначив сторічний ювілей. Американець Говард Такер стверджує, що не планує припиняти трудову діяльність. Він приймає пацієнтів, викладає медицину і кілька років тому придбав новий автомобіль. Онук зняв про ювіляра документальну стрічку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі