Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ненажерливий морський тюлень оселився в озері і з’їдає чужу рибу

Важливо

Власник рибальського озера, британець Нік Норт зазнає збитків через ненажерливого тюленя, який оселився в його водоймі. “Тюлені здатні жити в прісній воді, проте це явно не їхнє природне середовище”, — кажуть природоохоронці.

Про це розповідає The Mirror.

Нік Норт орендує озеро на рибальській базі у місті Рочфорд вже 12 років. У середині грудня 2022 року він помітив у водоймі тюленя. Ссавець харчувався коропами, лящами і сомами, що належать чоловіку. А п’ять мертвих качок біля озера наштовхнули господаря на думку, що тюлень ще й полює на його птахів..

Вперше тюленя помітили шостого грудня у річці Роуч. Припускають, що він потрапив у річку з моря, що на відстані 14 кілометрів. Норт вважає, що потім морський тюлень переповз 10-метровий берег, випадково провалився під лід озера, але вирішив залишитися у водоймі. За оцінками господаря озера, тварина завдала йому збитків на понад 3 тисячі фунтів стерлінгів – з’їла кілька центнерів риби. 

Ненажерливий тюлень. Фото – Nick North

Природоохоронні організації зробили дві безуспішні спроби зловити тюленя. “Вони сказали, що не мають права ловити тварину, якщо вона не має небезпечних для життя травм. Те, що тюлень їсть мою рибу, мабуть, не є вагомою причиною”, — бідкається Норт.

Він зазначив, що тюлень має порізи на голові, хвості і він, ймовірно, сліпий на одне око, але ніхто не знає, коли і де були отримані травми. “Він, напевно, міг би вибратися, якби захотів, але він не йде. Має тут нескінченні запаси їжі”, — стверджує Норт.

Нині природоохоронні організації обговорюють подальший план дій. “Тюлені здатні жити в прісній воді, проте це явно не природне середовище для тюленя”, — кажуть співробітники компаній.

Як повідомляло раніше BitukMedia, молоді тюлені без будь-якого попереднього тренування чи винагород здатні відрізняти різні ритми. Таке дивовижне відкриття зробили  вчені з Нідерландів. Почуття ритму є тільки в людини і цих ссавців. Навіть найближчі родичі людини, примати, не мають такої здібності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі