П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поліція вдерлась до арт-галереї, щоб врятувати життя … статуї

Важливо

Гіперреалістичний витвір мистецтва збентежив перехожих та поліцейських. Лондонські правоохоронці вдерлись до арт-галереї колишнього агента вуличного художника Бенксі, щоб врятувати життя жінці, а побачили скульптуру.

Про це пише New York Post.

Занепокоєний очевидець зателефонував до поліції і повідомив, що в галереї Стіва Лазарідеса, колишнього агента Бенксі, людині потрібна медична допомога. Поліцейські приїхали на виклик, а побачивши замкнені двері приміщення галереї Laz Emporium, вибили їх.

Непритомна жінка, про яку говорив перехожий, виявилась гіперреалістичною статуєю. Жінка, яка сидить в офісному кріслі, поклавши голову на робочий стіл, – цьогорічна робота художника Марка Дженкінса. Вона називається «Христина». Артоб’єкт був створений на замовлення власника галереї.

“Христина” (2022) Марка Дженкінса була створена на замовлення власника галереї Стіва Лазарідеса. Фото – Laz Emporium

Співробітниця галереї Ханна Блейкмор була нагорі. Вона здивувалась, коли спустилася вниз і побачила копів. Правоохоронці  розповіли жінці про виклик. За їхнім припущенням, йшлось про серцевий напад або передозування наркотиками.

“Ця робота покликана провокувати, і вона безперечно досягає своєї мети”, — прокоментувала інцидент Блейкмор. Поліцейські дорікнули її за те, що таку реалістичну статую видно через вікно.

Цікаво, що через “Христину”  одного разу вже викликали поліцію. Цей артоб’єкт не продається, але його вартість оцінюється у 22 тисячі 65 доларів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, археологи з Норвезького університету науки і технологій реконструювали образ жінки похилого віку, яка жила 800 років тому.  Своє ім’я – Тора – модель отримала шляхом громадського опитування. Скелет жінки знайшли у місті Тронхейм на місці, де колись був церковний цвинтар.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі