Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені назвали найнеприємніший шум для людини

Важливо

Сусідський шум дратує нас більше ніж будь-які інші звуки. Так вважає безліч людей, а тепер і науковці підтвердили. Фахівці Національної дослідницької ради Канади стверджують, що звуки з сусідських квартир можуть впливати на сон і навіть розвиток серцевих захворювань

Про це повідомляє Daily Mail.

Таких висновків вчені дійшли в ході експериментів, які проводилися жителями багатоповерхівок.

Для свого дослідження вониі відтворили обстановку, яка панує у вітальні: люди часто ходять, щось падає на підлогу тощо. Після цього, учасникам дослідження поставили запис з цієї вітальні та ще кілька різних записів. Добровольці слухали її з колонок, навушників та гарнітур віртуальної реальності. У кожному випадку їм необхідно було повідомити про рівень роздратування.

Виявилось, що учасники знаходили ударні звуки дратівливішими, ніж безперервні, такі як музика чи розмови. Автори роботи вважають, що шум від сусідів ми вважаємо дратівливим, тому що він короткочасний та спонтанний.

Як повідомляло раніше BitukMedia, міжнародна команда вчених досліджувала наскільки небезпечним для молодих людей є перевищення допустимої гучності музики у навушниках або на розважальних заходах. За оцінкою вчених, своїм слухом сьогодні постійно ризикують близько 1 мільярда молодих людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі