П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З-за парти у мери – 18-річного парубка обрано міським головою

Важливо

18-річний студент коледжу став наймолодшим темношкірим мером, обраним у США. Джейлен Сміт закінчив школу у травні, а 6 грудня його обрали головою містечка Ерл, що у штаті Арканзас. У новоспеченого чиновника амбітні плани.

Про це повідомляє Washington Post.

Джейлен Сміт був обраний мером за результатом голосування 235 голосів проти 185. Він не перший 18-річний мер в історії США, але це не завадило його сім’ї святкувати перемогу. “Моя мама не може перестати плакати”, – каже Сміт.

Джейлен Сміт переміг у місті з населенням 1800 осіб.

“Прийшов час збудувати найкраще місто, — написав Сміт у Facebook, щоб відсвяткувати свою перемогу. — Я дякую всім своїм прихильникам за залучення людей до виборів. Щиро вдячний вам усім”.

Новий мер виступає за покращення поліції, ремонт міської дренажної системи, вирішення проблеми покинутих будинків та збільшення участі населення в житті міста.

Як міський голова він планує відкрити великий продуктовий магазин — єдиний у місті. Бо магазин закрили багато років тому.

Під час навчання у середній школі Сміт був президентом шкільної асоціації студентського самоврядування та обіймав керівні посади у шкільних клубах.

“Усі мають з чогось починати, — каже він. – Не хочеться ставати мером у 30 або 40, якщо я можу це зробити просто зараз”.

Фото – Facebook|Jaylen Smith

“Я дуже радий за Джейлена і всю спільноту Ерла. Він став наймолодшим афроамериканським мером, будь-коли обраним в країні. Я пишаюся його готовністю вступити на державну службу у такому юному віці та його амбітними планами щодо міста”, – відгукнувся мер сусіднього міста Літл-Рок Френк Скотт-молодший, який є президентом Асоціації мерів афроамериканців.

Тепер Джейлен Сміт планує поєднувати свої обов’язки мера з навчанням в Університеті штату Арканзас. Молодий чоловік сподівається колись стати прокурором.

У 2005 році гонку на посаду мера міста Хіллсдейл (Мічиган) виграв 18-річний Майкл Сешнс. Цікаво, що на момент своєї перемоги американець не встиг навіть школу закінчити.

“Я сказав йому, що якщо він виграє, йому все одно потрібно буде зробити домашнє завдання. Не хотілося б усувати від уроків міського чиновника”, – зауважив тоді директор його школи.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 17-річний бельгійсько-британський пілот Мак Резерфорд став наймолодшою людиною, яка здійснила одиночний навколосвітній переліт. Його результат – 52 країни на п’яти континентах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі