Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дарунок ураганів – на пляжі виявили реліквію двовікової давнини

Важливо

Урагани Ян і Ніколь, що обрушилися на штат Флорида в США, допомогли виявити реліквію двовікової давнини. Загадкове “щось” виявилось рештками корабля XIX століття

Про це повідомляє The New York Times.

Дивна конструкція — шматки дерева, що стирчать з піску, завдовжки 24 метри –  вигулькнула з глибини піску у листопаді. Припускали, що це може бути трибуна для гонок NASCAR, встановлена кілька десятиліть тому, або частина пірсу.

Теорії щодо об’єкта – бар’єр, частина старого пірсу або сидіння для глядачів, коли NASCAR проводив перегони на пляжі. Фото – Volusia County

Вчені зробили попередні розкопки і з’ясували, що це залишки торговельного судна, яке затонуло понад двісті років тому. “Це реліквія минулої епохи, до якої  нам рідко вдається зазирнути”, – зазначив археолог Чак Мейде.

Фахівці взяли на дослідження 22 зразки деревини, щоб дізнатися більше про знахідку. Поки уламки корабля знову ховаються під вологим піском. Дістати їх вимагає великих витрат, тому вони поки залишаться на своєму місці. Як зазначив Мейде, у вологому середовищі без світла вони можуть зберігатися практично вічно.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 69-річний британець Девід Борд за допомогою металошукача знайшов середньовічний перстень із діамантом. Його оцінюють у понад $47 тис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі