П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

17 онуків і 24 правнуки – 90-річна студентка повернулася завершити навчання

Важливо

90-річна Джойс Дефау минулими вихідними стала випускницею коледжу. Вона вступила на спеціальність “житлова економіка” 71 рік тому, але змушена була взяти тривалу паузу у навчанні.

Історію жінки розповідає CNN.

Джойс ДеФау, тоді ще Джойс Віола Кейн, розпочала вступила на перший курс колдежу в Університеті Північного Іллінойсу в 1951 році. Але плани на життя змінилися, коли вона у церкві зустріла чоловіка, який, за її словами, “украв її серце”. Тож вона покинула навчання, проходивши в університет 3,5 роки.

Особливого чоловіка звали Дон Фріман-старший. Пара одружилася у 1995-му. У них народилося троє дітей, а потім чоловік помер, і Джойс на п’ять років лишилася вдовою.

Потім вона одружилася із Роєм Дефау, нині теж покійним. У них було шестеро дітей, при тому жінка двічі народжувала двійню.

Зараз жінка має 17 онуків і 24 правнуки.

2019-го Джойс вирішила повернутися до коледжу – каже, пригадала той смуток від того, що не завершила навчання. Родина підтримала рішення.

Одна із 17 онуків Джойс – Джейна Дулі, випускниця Університету Північного Іллінойса – каже, що бабуся гарно готувала і була успішною вчителькою недільної школи. Тож вона підтримала Джойс. Вона завжди любила вчитися і навчати, каже Дулі.

Правда, зараз Джойс живе у будинку для людей похилого віку. Навчання відбувалося дистанційно. Для цього жінці довелося навчитися користуватися комп’ютером.

Дулі каже, що бабусі важко було під час пандемії Covid-19, бо вона не могла приймати відвідувачів і тому іноді впадала у відчай. Дулі підтримувала її. Джойс сама каже, що вона кілька разів хотіла покинути навчання, але родина та викладачі її підбадьорювали.

Дефау відвідувала одне заняття кожного семестру, включно з літом. “Вона дуже організована, — сказав Дулі, — у неї є розпорядок дня. Вона хотіла продовжувати відвідувати заняття, щоб не випасти із процесу”, – каже Дулі.

Тож таким неквапливим темпом Джойс навчалася три роки. Минулих вихідних вони одягнула сукню випускниці і отримала конфедератку і диплом. Джойс стала бакалавром загальноосвітніх дисциплін.

«Не здавайтеся, — каже Джойс — я знаю, що може бути важко, але все у житті має свої злети і падіння».

Як повідомляло BitukMedia, космічний корабель SpaceX Dragon доправив на Міжнародну космічну станцію дві експериментальні міні-лабораторії українських учнів. Вони перемогли у конкурсі Малої академії наук України. За запуском ракети учні слідкували наживо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі