П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Такі собі котячі рефлекси” – обрано найкумеднішу фотографію дикої природи 2022 року. Посміхніться й ви!

Важливо

Журі визначилось з найсмішнішою фотографією дикої природи 2022 року. Переможцем Comedy Wildlife Photography Awards стала американка Дженніфер Хедлі. Її світлина під назвою “Такі собі котячі рефлекси” (Not so cat-like reflexes) визнана найкращою.

Про це повідомляє сайт премії. 

Переможний кадр з левеням Дженніфер Хедлі (Jennifer Hadley) зробила у національному парку Серенгеті в Танзанії.

“Це 3-місячне дитинча та його сестра були на дереві. Інші левиці були на інших деревах і на землі. Він хотів спуститися, обійшов усі гілки, шукаючи потрібне місце, і нарешті поліз вниз. Ймовірно, це був його перший раз на дереві, і його спуск пройшов не дуже добре. Хоча після приземлення на землю він почувався добре. Він підвівся і втік з іншими дитинчатами”, – поділилася Хедлі. 

Головний приз – тижневе сафарі у природному заповіднику Масаї Мара в Кенії. Також Хедлі стала володарем унікального трофею ручної роботи.

Загалом цього року журі конкурсу розглянуло близько 5 тис. заявок з 85 країн. У списку фіналістів премії Comedy Wildlife Photography Awards 2022 було 40 фоторобіт.

За головний приз також боролися безголовий пінгвін, яструб-футболіст, білка, що стрибає, кенгуру, що б’ються та інші цікаві і, головне, кумедні тварини.

Торік переможцем конкурсу став Кен Дженсен з фотографією під назвою “Ой!” (Ouch!) – самець мавпи, що сидить на дроті.

Кен Дженсен зі світлиною “Ой!” – переможець Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Міжнародний конкурс кумедних фотографій тварин було засновано у 2015 році фотографами Полом Джойнсоном-Хіксом та Томом Салламом, які з гумором хотіли сприяти збереженню дикої природи. Мета щорічного конкурсу – не лише підвищення поінформованості про світ дикої природи, а й її збереження.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський музей природничої історії (Natural History Museum) назвав переможця конкурсу “Фотограф дикої природи 2022 року”. Автором кращого знімку під назвою “Велике дзижчання” стала фотограф Карін Айгнер з США. Її героями стали кактусові бджоли.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі