П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Трапляється раз в житті – чоловік знайшов унікальний перстень із діамантом

Важливо

69-річний британець Девід Борд за допомогою металошукача знайшов середньовічний перстень із діамантом. Його оцінюють у понад $47 тис.

Про це повідомляє CNN.

Борд нишпорив місцевими пляжами із металошукачем ще у 1970-х, але тоді не знайшов нічого цікавого. У 2019-му він знову повернувся до свого хобі.

На другий день своїх пошуків в районі села Торнкомб на південному заході країни чоловік майже здався. Раптом біля пішохідної доріжки прилад подав сигнал. Спочатку Борд подумав, що то обгортка від цукерки. Коли підняв, подумав, що це шматочок, який вдасться здати на металобрухт – і просто запихнув до кишені. Але коли вдома змив бруд, зрозумів, що в нього руках дещо цікаве.

Про свою знахідку Борд каже, що таке трапляється раз у житті. Експерти кажуть більше – кожна каблучка у Середньовіччі була унікальною, такої більше взагалі не існує.

Перстень перебуває в “майже ідеальному стані”, — вважає Найджел Міллс, консультант із монет і старожитностей аукціону Noonans, який планує продати обручку. Ювелірний виріб має вигляд двох переплетених стрічок, які символізують подружній союз, у які вставлений діамант.

Всередині персня вигравійований напис середньовічною французькою – Ieo vos tien foi tenes le moy – “Я бережу вірність тобі. Збережи мені”.

Експерти Noonans вважають, що це обручка Джоан Брук, подарована їй чоловіком Томасом Бруком. Їхній шлюб у 1388 році приніс велике багатство родині Брук, скільки Джоан була вдовою Роберта Чеддера, багатого торговця тканинами та двічі мера Брістоля — міста на заході Англії.

Каблучка відображає віру у лицарство та куртуазне кохання, які на момент весілля були у найбільшому розквіті.

“Середньовічний перстень Леді Брук із діамантом” виставлять на аукціон 29 листопада. За нього планують отримати $35,5 – 47,3 тис.

Борд тепер виходить із своїм металошукачем тричі на тиждень, якщо дозволяє погода. Але трапляються в основному кулі від мушкетів та монети часів Георга І. Однак пенсіонер не здається.

“Ти ніколи не знаєш, що принесе тобі наступний сигнал”, – каже він.

Як повідомляло BitukMedia, y Шотландії виявили на сьогодні найстаріше послання у пляшці. Припускають, що його залишили 135 років тому. Знахідку виявили не в морі, як можна було б очікувати, а під дошками одного з будинків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі