П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фронт схожий на дитячу гру – військовий ТрО про мотивацію на війні

Важливо

Мотивацію тримати фронт військовим дає відповідальність перед іншими підрозділами. Якщо одна рота відступить без наказу, то інші понесуть втрати. Це нагадує дитячу гру, де треба вибити учасника із ланцюга.

Про це у інтерв’ю BitukMedia розповів військовий іх ТрО Іван із позивним “Музей”.

Задача ТрО – утримувати позиції і не відходити без наказу, розповідає військовий. Він був одним із тих, хто брав участь в обороні Северодонецька. Його рота була одною із останніх, хто залишав місто.

“Я не можу сказати, що це відступ. Це тактичне перегрупування”, – наголошує “Музей”.

З одного боку, наказу про відступ із міста в облозі чекали, бо місяць тривали стрілецькі бої близького контакту із шостої ранку до сутінків – і це дуже виснажує. А з іншого боку залишати місто було шкода.

“Коли ти вріс і ці будинки, окопи і укріплення, то воно тобі уже рідне, і здається, що ще можна було трохи потримати”, – пригадує військовий. Хова він вважає, що Україна повернеться на Донбас і в Крим.

Але він наголошує, що все тримається на довірі до військового командування, і покинути позиції без наказу не можна. Бо в інакшому випадку в утворену прогалину зайде ворог і постраждають військові, які лишилися. Це надає мотивації, каже “Музей”.

“Армія і тим більше бойові дії – це спільна відповідальність. Тримається не одна позиція, тримається вся протяжність фронту. Якщо одна рота посипалася, це означає дірку в кіломентр, куди може зайти ворог. Це мотивує. Це нагадує дитячу гру з моєї гри, де вм повинні міцно триматися за руки”, – каже військовий.

Як повідомляло BitukMedia, 6-річний Павло зі Львова разом з мамою Христиною Гашенко-Кикоть випікав кекси та продавав їх біля місцевих храмів. Таким чином родина назбирала 12 тис. грн, які витратили на купівлю прапорів для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі