Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Британська корона зазнає модифікацій – під Чарльза ІІІ

Важливо

Корону Святого Едуарда забрали з лондонського Тауеру. Її модифікують до коронації Чарльза ІІІ. Йдеться про корону, яка була символом британської монархії протягом 350 років.

Про це повідомляє Reuters

Яких саме модифікацій зазнає корона наразі невідомо. Коронація Чарльза ІІІ запланована на 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві. 

Новий правитель буде увінчаний короною Святого Едуарда та носитиме її під час служби.

Корона Святого Едуарда є символом британської монархії з 1661 року, коли нею коронували Карла ІІ.

Через великий вміст золота корона важить більше двох кілограмів і тому не всі королі одягають її під час коронації, воліючи використовувати легшу корону Британської імперії. Принц Чарльз, бажаючи продемонструвати силу та міцне здоров’я, має намір коронуватися “важкою” короною.

Корона Святого Едуарда. Фото – Wikipedia

10 вересня у Лондоні 73-річного принца Уельського Чарльз формально оголосили королем Великої Британії. Попередній монарх – королева Єлизавета – пішла з життя 8 вересня.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Великій Британії розпочали виробництво перших монет із зображенням короля Чарльза III. Це пам’ятні 50 пенсів, на які також помістили герби та геральдичні емблеми Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії. Монети вийдуть в обіг у грудні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі