П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

День народження святкує найстаріша сухопутна тварина планети

Важливо

4 грудня свій День народження святкує найстаріша сухопутна тварина – черепаха Джонатан на острові Святої Єлени. Офіційно йому 190 років, але науковці припускають – може бути і не менше 200.

Про рекордсмена розповідає The Guardian.

Джонатан живе на острові Святої Єлени з 1882 року. Тоді його прислали як подарунок губернатору із Сейшельських островів. Зараз зображення Джонатана прикрашає реверс місцевої п’ятицентової монети.

Точна дата народження велетня невідома, але вважають, що він народився у 1832 році. Однак дату Дня народження визначили лише цього року – 4 грудня. Таке розпорядження віддав нинішній губернатор Сейшелів Нігель Філіпс.

Святкування почалося у п’ятницю і триває три дні у резиденції губернатора. Джонатана пригостять спеціальним тортом, а відвідувачам показуватимуть відео про його життя. Гості отримають спеціальний сертифікат про відвідування вечірки, зможуть купити марки із Джонатаном та подивляться на виставку робіт, присвячених цій черепасі.

Джонатан не зустрівся із Наполеоном Бонапортом, якого заслали на острів Святої Єлени 1815 року, але він був уже молодим самцем під час коронації британської королеви Вікторії.

Довгий вік Джонатана не обійшовся без курйозів. У 1991 році йому підібрали пару. У них були романтичні стосунки, але протягом 26 років не було потомства. При ретельнішій перевірці друга черепа виявилася також самцем.

Зараз Джонатан сліпий через катаратку і не відчуває запахів.

Як повідомляло BitukMedia, 22-річного Джино визнали найстарішим собакою світу за версією Книги рекордів Гіннеса. Американець Алекс Вульф із Каліфорнії взяв його із притулку, коли був студентом. Каже, що Джино блискуче сяє, як і 20 років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі