Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Без них краще: п’ять рекордів, які Книга Гіннеса більше не приймає

Важливо

Книга рекордів Гіннеса документує різні досягнення. Але іноді деякі з них були щонайменше доволі дивними і з ризиком для життя. Люди вимагали від Комітету рекордів Гіннеса заборонити або відмовитися від певних досягнень просто тому, що учасники переоцінили свої можливості і піддали небезпеці не тільки свій організм, а й здоров’я в цілому. Зрештою фахівці Гіннеса припинили фіксувати небезпечні рекорди заради слави за будь-яку ціну. Про які досягнення йдеться?

Про це розповідає Cracked.

Ось п’ять рекордів, які більше не фіксуються – на благо самих людей.

Фото – Pixabay

Найважчі домашні тварини

Світовий рекорд Гіннеса для домашніх тварин – це свого роду подвійний удар сумнівних досягнень. Розмір домашніх тварин – саме рекордний – дуже популярний та затребуваний. Можна завести домашнього вихованця величезних розмірів і сміливо претендувати на те, щоб ваша фотографія з улюбленцем потрапила в інтернет.

Однак є один виняток – вага. В якийсь момент Комітет рекордів Гіннеса зафіксував найважчих домашніх тварин, зокрема риб. Але припинив приймати такі рекорди через побоювання, що шукачі слави силою годували своїх вихованців. Велика товста морська свинка – це смішно, але запихати в неї їжу вдень і вночі негуманно.

Фото – Pixabay

Брак сну

Брак сну – це не жарти. Багато хто з нас проводив безсонну ніч з кофеїном перед важливим екзаменом. Але рекорди Гіннеса виходять далеко за межі пари бляшанок енергетика і 16 годин сну наступної ночі. Але кілька днів без сну – не жарти.

Стурбовані благополуччям людей, які можуть спробувати довго не спати, зловживаючи стимуляторами, представники Книги рекордів Гіннеса закрили цю категорію. Першість у цьому рекорді назавжди залишиться у підлітка з Сан-Дієго на ім’я Ренді Гарднер. Це почалося як проєкт шкільного наукового ярмарку. Проєкт завершився 11 днів по тому. Всі ці дні без сну за Ренді спостерігав професор зі Стенфорда. Мозкові хвилі хлопця сканували у військово-морському шпиталі.

Фото – Pixabay

Алкоголь

Це нікого особливо здивувати не може. Ідея світового рекорду з вживання алкоголю схожа на пивний пінг-понг: це може здатися крутим, коли ви навчаєтесь у коледжі, і небезпечним, коли ви дорослий. Очевидно, що проблеми зі здоров’ям в людини, яка намагається випити невимірну кількість алкоголю, почнуться негайно. Мінімальна плата за потрапляння до Книги рекордів забезпечена — отруєння алкоголем.

Одне з таких досягнень тепер висічено у камені — максимальна кількість пива, випитого за годину. Відтепер і назавжди рекорд належить Джеку Кейсу з Північної Ірландії, який випив 36 пінт (17 літрів) пива за одну годину. Це дало 90-кілограмовому чоловікові концентрацію алкоголю у крові приблизно в 1 відсоток. Якщо бути точним, то рівень алкоголю у крові становив 1,08 відсотка. Тобто 1/100 обсягу крові Кейса становив алкоголь.

Фото – Pixabay

Поїдання велосипедів

Ймовірно, через медичні побоювання та відвертий подив з приводу здатності людства переїдати Комітет рекордів Гіннеса видалив більшість категорій, пов’язаних з переїданням. Історичні змагання, такі як поїдання хот-догів та інші санкціоновані заходи, досі існують, але сидіти за кухонним столом та випивати сотню молочних коктейлів більше не має сенсу.

Проте в категорії “Їжа” Комітет видалив пару розділів, які стосувалися не скільки кількості їжі, як того факту, що це взагалі не була їжа. Рекорд під непереконливою назвою «Найвидатніший всеїдний» належить людині на ім’я Мішель Лотіто, також відомому як мосьє Манжету або “містер Манжету, який з’їсть все”. Француз з’їв 18 велосипедів, шість люстр та, як повідомляють, літачок марки “Цесна”. За це його нагородили відзнакою Книги рекордів Гіннеса, яку він, звісно ж, з’їв.

Фото – Pixabay

Бути похованим живцем

Одного разу знайшовся сміливець, який побажав заради світової слави та визнання Комітетом Гіннеса полежати в труні під землею не одну годину або навіть день. Останній в історії рекорд належить Майку Міні з Ірландії. Він провів 61 день на глибині майже 2 м. Насправді його рекорд перевершив чоловік на ім’я Джефф Сміт, який у 1998 році три місяці пролежав під землею у труні. Але коли експеримент завершився, йому повідомили, що Комітет Гіннеса більше не реєструє цей рекорд. 

Однак відмова Комітету Гіннеса реєструвати подібні ризиковані рекорди не змогла зупинити деяких сміливців. Одна зі спроб навіть завершилася трагедією. У 2012 році чоловік зі Шрі-Ланки спробував побити рекорд лежання у труні під землею та помер під час своєї спроби. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, американка зі штату Міннесота за 24 роки відростила 13-метрові нігті. З огляду на побутові труднощі, з якими стикається володарка рекорду Гіннеса, їй не позаздриш. Рішення не стригти нігті – наслідок сімейної трагедії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі