Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Істина у вині: вчені вважають, що улюблене вино розкриває характер людини

Важливо

Обираючи у крамниці пляшку вина, багато хто з нас робить вибір в залежності від ціни. Між тим, те, що знаходиться всередині наших келихів, може розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Тип вина, яке ми полюбляємо, може залежати від нашої особистості. Італійські вчені зробили висновок, що улюблене вино здатне не лише розповісти про наші смакові уподобання, а й характер.

Про це розповідає  Daily Mail.

Загалом у дослідженні групи вчених з Університету Верони та Мачерати взяли участь 1200 осіб віком від 18 до 87 років. Спочатку учасників попросили заповнити анкету, щоб оцінити їхню особистість, використовуючи характеристики “великої п’ятірки” – привітність, сумлінність, екстравертність, нейротизм і відкритість.

Після цього піддослідних також попросили написати, які вина люблять. Потім дослідники, двоє з яких були сомельє, використовували офіційні огляди та створили “сенсорні профілі” кожного з вин. У цих профілях експерти врахували такі характеристики, як кислотність, солодкість, мінеральність, щільність і рівень таніну.

В результаті, дослідники виявили, що екстраверти, як правило, надають перевагу більш кислотним винам, наприклад, к’янті або ігристому. Доброзичливі люди найчастіше обирають “складніші букети” з високим вмістом алкоголю, наприклад, каліфорнійське каберне.

Емоційно стійкіші люди тяжіють до щільних червоних вин, наприклад, ширазу та каберне совіньйон. А неупереджені люди швидше віддадуть перевагу дубильному напою зі стійким смаком та запахом, який зберігається після ковтка.

Цікаво, що дослідники також помітили, що люди, які відповідають характеристиці “дуже сумлінні”, як правило, не могли вибрати жоден конкретний сорт вина.

Висновки були опубліковані в журналі Food Quality and Preference.

Як повідомляло раніше BitukMedia, винороб із італійського міста Реджо-Емілія на ім’я Тулліо Масоні вирощує виноград на даху старовинного будинку XVI століття. Отримане вино продає по €5 тис. за пляшку. Каже, що це – витвір мистецтва і просить не пити напій, а говорити про нього з друзями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі