Середа, 17 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Менше одного відсотка – слониха Малі народила близнюків

Важливо

У США народилася пара індійських слонів-близнюків. Рідкісні дитинчата з’явилися на світ у зоопарку міста Сіракузи (штат Нью-Йорк) в слонихи на ім’я Малі та слона Дока. Імовірність народження слонів-близнюків становить менше одного відсотка. 

Про це повідомляє New York Post.

Співробітники зоопарку були здивовані, коли через 10 годин після народження першого малюка Малі народила другого. Доглядачі не знали, що вона вагітна двома слоненятами –  проводити ультразвукове дослідження цих тварин дуже складно через їхні розміри, а результати часто бувають неточними.

Імовірність народження слонів-близнюків становить менше одного відсотка. Найчастіше один з близнюків буває мертвонародженим або настільки слабким, що гине невдовзі після народження. 

Проте слонята з Сіракуз абсолютно здорові. Вони вже виходять у вольєр разом з матір’ю. В малюків поки немає імен. Їх називають просто “близнюки Малі” – на ім’я матері.

В зоопарку триумфують: народження слоненят-близнюків є історичною подією для США, де такого раніше не траплялось. А окрім того, йдеться про важливий внесок у виживання усієї популяції азіатських слонів. На даний момент цей вид вважається таким, що вимирає: у світі налічується не більше 20 тисяч його представників.

“Близнюки Малі”. Фото – Rosamond Gifford Zoo

Азіатські слони живуть на території південної та північно-східної Індії, на Шрі-Ланці, в Непалі, Бутані та інших країнах Південно-Східної Азії. Ці тварини гинуть не тільки через скорочення природного ареалу проживання, а й через вірус герпесу слонів (EEHV), жертвами якого стають переважно молоді тварини. Зокрема, два попередні слоненя Малі померли саме від цієї хвороби.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 23-річна бегемотиха Бібі у зоопарку міста Цинциннаті (штат Огайо, США) народила дитинча. Воно стало дитиною-несподіванкою, оскільки Бібі перебувала на контролі народжуваності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі