П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Він за мене посидить – цифровий двійник міністра дозволить йому більше встигати

Важливо

Японське агентство з науки та технологій повідомило про початок випробувань кібернетичного аватара (CA) людини. Він дозволить власнику брати участь у важливих заходах та спілкуватися з іншими людьми, фізично перебуваючи в іншому місці. Люди виходять за межі своїх фізичних та когнітивних обмежень, – кажуть розробники.

Про це розповідає EurekAlert! 

Кібернетичний аватар — “найкраща”, як запевняють вчені, версія людини з оновленими фізичними та розумовими здібностями. Якщо в однієї людини буде кілька аватарів, це підвищить її ефективність та дасть нові можливості, зокрема, у бізнесі. Розробники вважають, що це початок створення нового суспільства –  люди виходять за межі своїх фізичних та когнітивних обмежень.

Щоб випробувати свою концепцію, вчені створили кібер-аватар міністра цифрових технологій японського уряду Таро Коно. Зображення, яке дуже схоже на власника, має справляти враження, що на відповідальній зустрічі жива людина.

Фото – taro kono/twitter

Це наступний рівень після онлайн-присутності, яка стала особливо популярною під час ковідної пандемії. Однак керувати кібернетичним аватаром зможе інша людина чи навіть штучний інтелект.

Розробники прагнуть отримати максимально симпатичні аватари, здатні до людяного спілкування і поведінки. Тому копія японського міністра до кінця року проходитиме випробування на “ідентичність”.

В рамках експериментів вченим належить отримати відповіді на низку питань. Чи сприймають люди дії цифрової копії як вчинки “оригіналу”? І чи є різниця у сприйнятті порівняно з іншими ефектами присутності?

Усе це має допомогти сформулювати соціальні норми суспільству майбутнього, стверджують автори. Мета всієї програми — створити соціум, в якому люди, використовуючи кіборгів та аватарів, звільняться від “обмежень тіла, мозку, простору та часу до 2050 року”, заявляють японські вчені.

Як повідомляло раніше BitukMedia, відвідувачів дубайського Музею майбутнього посмішками та жартами зустрічає незвичайна працівниця. Це робот-гуманоїд на ім’я Амека. Його розробила компанія Engineered Arts. “Це найдосконаліший робот-гуманоїд у світі”, – стверджують розробники.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі