П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Робопавуки вартуватимуть каналізації (ВІДЕО)

Важливо

Японська компанія TMSUK продемонструвала кількох невеликих павукоподібних роботів. За планом розробників, вони стануть у пригоді в дослідженні каналізаційних систем. Робопавуки здатні пролізти навіть у вузькі труби, а для огляду в них є  360-градусна камера

Про це розповідає New Atlas. 

Японські інженери з TMSUK показали прототип системи для дослідження важкодоступних локацій. Вони виглядають як кілька шестиногих робопавуків розмірами 21 на 25 на 28 сантиметрів та вагою в близько 3,5 кг кожний. Компактність дозволить такому “павучку” проходити крізь труби, які надто вузькі для людини.

Роботами керуватиме  оператор – у реальному часі він зможе переглядати відео з камер з оглядом на 360 градусів. В робопавука дві пари “очей”. Це – світлодіоди та датчики. З їхньою допомогою він зможе “побачити” все, відбувається навколо нього.

В TMSUK планують, що  наряд з кількох робопавуків у майбутньому навіть зможе проводити ремонтні роботи. Наприклад, один робот вестиме за собою інших, другий оцінюватиме місцевість, а третій — щось лагодити роборукою з інструментом.

Як повідомляло раніше BitukMedia, людиноподібний  робот- дайвер  OceanOneᵏ зі Стенфордського університету здійснив заплив у Середземному морі. Оператору OceanOneᵏ вдалося повзаємодіяти із затонулими уламками літака, підводним човном та навіть римським кораблем другого століття, звідки вдалося з його допомогою підняти вазу та олійну лампу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі