Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві з’явилася мініатюрна скульптура паляниці

Важливо

16 листопада у Києві на Подолі відкрили мініскульптуру паляниці. Вона стала 38-ю мініатюрою проекту “Шукай” у столиці. ЇЇ автор – Юрій Білявський.

Про це повідомила на сторінці у Facebook авторка проекту Юлія Бевзенко.

Мініатюру паляниці встановили біля входу до готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv на вулиці Набережно-Хрещатицька, 1.

Над скульптурою працювали чотири місяці. На мініатюрі зображена паляниця, яка стоїть на рушнику, вишитому традиційним українським орнаментом. Зараз вона знаходиться на стіні будівлі, на місці якої раніше стояв млин.

“Я люблю встановлювати скульптурки у місцях, де є активний рух, життя, приміром, таких як готелі. Але тут особливий випадок — на місці цього готелю колись стояв млин, а завдяки борошну й виготовляли паляниці”, — розповіла Бевзенко.

Проект “Шукай” – це мініатюрні скульптури, які встановлюють на знакових місцях Києва. Поруч із ними – кью-ар код, який розповідає про символи столиці. Першу мініатюру – котлету по-київськи – встановили у 2018 році.

За час війни “Паляниця” стала другою скульптурою. Першу присвятили “Привиду Києва”. Її відкрили 21 червня.

Як повідомляло BitukMedia, британське видавництво Thames & Hudson випустило книжк “Скарби України: культурна спадщина народу” (Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage)Вона розповість іноземця про надбання України від трипільської культури до сучасного періоду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі