П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

11-річний школяр отримав вищий показник IQ, ніж двоє найвідоміших геніїв світу

Важливо

Підліток з Лідса, Велика Британія, набрав максимальний для людей віком до 18 років бал за IQ-тест Менса. Це означає, що за рівнем інтелекту 11-річний Юсуф Шах випередив Стівена Хокінга та Альберта Ейнштейна

Про це повідомляє Metro.

Друзі 11-річного Юсуфа Шаха завжди казали йому, що він дуже розумний, і одного разу підліток вирішив перевірити, чи це правда.

Щоб оцінити свої інтелектуальні можливості, Шах здав IQ-тест Менса та отримав рекордну оцінку – 162. Це максимальний IQ для людей до 18 років. Завдяки такому результату школяр опинився в 1 відсотку найрозумніших серед усіх людей. Кажуть, що Стівен Хокінг набрав 160 балів, а Альберт Ейнштейн, який, хоча офіційно ніколи не складав тест, отримав те саме.

Своє досягнення підліток відзначив у ресторані з батьками та братами. За словами матері Шаха, вона дуже пишається досягненнями сина, але жартома зауважує, що його батько все одно розумніший. “Ми раді, але ставимося до того, що сталося, легко. Я завжди говорю синові: “Навіть якщо ти талановитий, потрібно ще бути й найпрацьовитішим”, – сказала вона.

“Ми ніяк особливо не готували сина до тесту. До цього випробування важко готуватися, тому ми поводилися як завжди”, — розповів батька Шаха. Восьмирічний брат підлітка Халід заявив, що також сподівається пройти тест, от тільки ще підросте.

Юсуф Шах зі своїми братами Закі та Халідом, мамою Саною та батьком Ірфаном. Фото – SWNS

Учень шостого класу сподівається у майбутньому вивчати математику в Кембриджі або Оксфорді. Каже, що любить робити все, що стимулює його мозок. Коли не навчається, фанат математики любить судоку та збирає кубики Рубіка. Він почав грати з культовими кубиками в січні, і йому знадобився лише місяць, перш ніж він зміг складати їх з легкістю. 

Як повідомляло раніше BitukMedia, восьмирічний Діллон Хебіг з американського штату Айдахо змалечку хотів виставляти свої книги для широкої публіки. Тож, створивши пригодницьку історію, він заховав її серед книжок у місцевій бібліотеці. Розповідь про різдвяні пригоди Діллона стала хітом ㅡ у черзі прочитати її понад пів сотні людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі