П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Поруч із Південним полюсом з’явилися вказівники на Херсон та Бучу

Важливо

Поруч із українською арктичною станцією “Академік Вернадський” з’явилися вказівники відстані до Бучі та Херсону. Вони пофарбовані в кольори нашого прапора, а останній має зображення скибки кавуна.

Про це повідомили на сторінці станції у Facebook.

Табличку розмістили на честь звільненя міста Херсон. Вона вказує, що до нього – 14900 км. Поруч знаходиться і табличка “Буча” – до міста 15 147 км. Акцію провели учасники 27-ї арктичної місії, яка зимуватиме на станції.

Вказівник на Бучу встановили у День народження бучанця Євгена Прокопчука, який працював сисадміном 25-ї екседиції. З перших днів повномасштабної війни він пішов на фронт.

Таблички знаходиться “на спеціальному стовпі поблизу станції, де знаходяться показчики різних населених пунктів: з яких родом наші полярники або які мають для них символічне значення. Зокрема, Київ, Черкаси, Харків, Вінниця, аргентинський порт Усвая”, – пишуть полярники.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
Усі фото: Національний антарктичний науковий центр/ Facebook

Окрім того, вони планують “декомунізувати” напис Кіровоград і встановити натомість Кропивницький. А написи “Вінниця” та “Одеса” зроблять українською транслітерацією.

Як повідомляло BitukMedia, на острів Галіндез, де знаходиться українська антарктична станція “Академік Вернадський”, припливли близько тисячі субарктичних пінгвінів. Птахи прибули зарано і це  пов’язано із надто теплою погодою, кажуть полярники.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі