П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Привело потепління – біля “Академіка Вернадського” пінгвіни влаштовують шлюбні ігри

Важливо

На острів Галіндез, де знаходиться українська антарктична станція “Академік Вернадський”, припливли близько тисячі субарктичних пінгвінів. Птахи прибули зарано і це  пов’язано із надто теплою погодою, кажуть полярники.

Про це вони станція “Академік Вернадський” повідомила на сторінці у Facebook.

Через аномальне тепло зараз довкола Галіндеза не утворився крижаний покрив. Пінгвіни вплав добиралися до острова невеликими групами – полярники кажуть, на розвідку. Тепер же птахів близько тисячі. Майже сотня їх – поруч із “Академіком Вернадським”.

На зображенні може бути: імператорський пінгвін та природа
Фото: Національний антарктичний науковий центр/Сергій Глотов/ Facebook

На Галіндезі пінгвіни проводять шлюбний сезон. Самці, які ще не мають пари, знаходять собі самку. Вони залицяються до потенційних кандидаток, киваючи їм. Потім птахи будують гнізда, при цьому не соромлячись красти один у іншого камінчики для них. Пізніше самиці відкладуть пару яєць.

На зображенні може бути: імператорський пінгвін та природа
Фото: Національний антарктичний науковий центр/Сергій Глотов/ Facebook

Субарктичні пінгвіни, які є основним видом на Галіндезі, мають червоний дзьоб, сягають 90 см на зріст та важать до 6 кг. Спостереження за ними дає можливість краще зрозуміти зміни клімату, кажуть полярними.

Як повідомляло раніше BitukMedia, найпівнічніший острів у світі виявився шматком айсберга, що прикинувся суходолом. З сенсаційним висновком допомогли географам дослідники космосу. Фахівці Національного космічного інституту Технічного університету Данії (DTU Space) приєдналися до нової експедиції в Арктику.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі