П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка стрибнула з мосту 23 рази підряд (ВІДЕО)

Важливо

50-річна Лінда Потгітер із Південно-Африканської Республіки встановила світовий рекорд, 23 рази стрибнувши з мосту протягом години. Жінка стрибала у техніці банджі-джампінгу на мотузці довжиною більше 20 м із 216-метрового мосту.

Про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

Кожен стрибок Лінди зайняв у неї приблизно 2,5 хвилини. Таким чинов вона встановила світовий рекорд із банджі-джампінгу під відкритим небом. Попередній рекорд – 19 стрибків – ніхто не наважувався подолати 19 років.

Стрибала жінка із навищого у ПАР мосту Блокранс, який здіймається над однойменною річкою і має висоту 216 м.

Bloukrans Bridge
Фото: guinnessworldrecords.com

Лінда каже, що для неї банджі-джампінг – це спосіб подолати страх. У юності, пригадує жінка, вона багато чого боялася, бо росла у аб’юзивному оточенні у кількох родинах.

“Я вирішила, що маю регулярно робити щось, що викликає у мене страх”, – каже Лінда. Тож вона обрала скайдайвінг і банджі-джампінг. “Вони дуже швидко стало стилем життя, і справді підвищують мою впевненість”.

Linda Potgieter running to the bungee platform
Фото: guinnessworldrecords.com

Виконання багатьох стрибків протягом години вимагає внутрішньої сили та тренованої серцево-судинної системи. Однак, каже тренер Лінджи Юджин Елофф, рекорд – це 90% робота мозку і лише 10% – тіла.

Лінда трималася добре, на 23-й хвилині після 10-го стрибка вона збиралася продовжувати, але за кілька стрибків почала показувати ознаки втоми. Після 19 стрибка жінка насилу могла стояти, але вирішила продовжувати, аби побити рекорд. 23-й стрибок вона здійснила на останній хвилині.

Встановивши рекорд, жінка сказала, що вся слава належить її богу, а також подякувала дітям та чоловіку.

“Ми можемо робити все, що задумаємо. Це було неперевершено”, – каже Лінда.

“Я ніколи не бачила нічого подібного, і я думаю, що зараз цей рекорд досяг свого піку. Буде дуже, дуже важко побачити, як його поб’ють”, – каже суддя Книги рекордів Гіннеса Софія Грінакр.

Як повідомляло BitukMedia, український ветеран, колишній боєць 51-ї омбр Богдан Ушарук став першим українцем, який подолав ультрамарафон Морської піхоти США – 50 км. Загалом у забігові у столиці США Вашингтоні брали участь четверо ветеранів із України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі