Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українець вперше подолав ультрамарафон Морської піхоти США – це ветеран ЗСУ

Важливо

Український ветеран, колишній боєць 51-ї омбр Богдан Ушарук став першим українцем, який подолав ультрамарафон Морської піхоти США – 50 км. Загалом у забігові у столиці США Вашингтоні брали участь четверо ветеранів із України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Богдан Ушарук був одним із чотирьох українських ветеранів, які прибули для США задля участі у забігові. Вони є учасниками ініціативи “Ветеранська десятка” V10, яка займається фізичною реабілітацією захисників України. Ініціатива була започаткована генералом Володимиром Гавриловим у 2016 році.

Троє інших ветеранів –  Руслан Попов, Павло Ковальський і Анатолій Вересенко – пробігли класичну марафонську дистанцію, 42 км 195 метрів. Вони, як і Ушарук, на спини прикріпили номери ветеранів, які мали б брати участь у забігові, але загинули, бо пішли на фронт після повномасштабного вторгнення росії. Звати полеглих Руслан Боровик, Володимир Приймаченко, Тарас Козлишин та Ігор Блінов.

Як повідомляло BitukMedia, майстер спорту України із Рівного Іван Сівак виборов три золоті медалі на чемпіонаті Європи зі спортивних танців на візках. Змагання відбувалися у столиці Чехії – Празі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі