П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розшукується господар для кошеня … без статі

Важливо

В Англії ветеринари зіткнулися з незвичайним явищем. Там виявили кошеня без статевих ознак. Під час огляду у благодійній організації з’ясувалось, що безпритульна тварина не є ні самцем, ані самкою. Кажуть, йдеться про випадок агенезії — нездатності органу розвиватися. Тепер особливій тварині шукають новий дім.

Про це пише Daily Mail.

Огляд проводили ветеринари з благодійній організації для тварин у графстві Гейтсхед, що на північному сході Англії. 

Смугасте біло-сіре кошеня на ім’я Хоуп передала до рятувального центру Cats Protection сім’я, яка визнала свою нездатність опікуватись твариною. Спочатку ветеринари подумали, що мають справу з кошеням жіночої статі. Але, ні. Як можна встановити стать без зовнішніх статевих органів? А саме їх і не було у кошеня віком 15 тижнів.

Фіона Брокбенк, старша польова ветеринарна офіцерка, припустила, що це випадок агенезії. Так називають вроджену відсутність або недорозвиненість якої-небудь частини тіла. Це явище загалом досить рідкісне. Брокбенк, за її словами, не стикалась з таким раніше. Вона наголосила, що для цього захворювання немає навіть загальновживаного наукового терміну.

“Існує ймовірність того, що деяка ектопічна тканина яєчника ховається всередині, але ми вважаємо, що це малоймовірно”, – додала ветеринарка.

Деякі інші члени притулку зазначили “особливість” кошеня Хоупа. Вони повідомили, що доглядати кошеня було досить приємно. Тварину вакциновано, і вона навіть має страхування. У Хоупа (Хоуп) поки не має господаря, але у центрі сподіваються, що обов’язково знайдеться людина, яка прихистить особливе кошеня.

Як повідомляло раніше BitukMedia, кішки можуть зберігати ДНК з місць злочинів. Збіги з людиною, що цікавить, можна знайти у 70% випадків. При цьому не має значення, як давно вона чи він контактували з кішкою і якої довжини в тварини шерсть. Таких висновків дійшли біологи з Університету Фліндерс (Австралія). Судмедексперти запропонували використовувати домашніх котів в якості доказів злочинів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі