Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українсько-американська ракета Antares доправила космонавтам 4 тонни вантажу

Важливо

7 листопада у США відбувася запуск ракети Antares, яка вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus NG-18 із 3749 кг вантажу для астронавтів МКС. Запуск відбувся із американського Центру космічних польотів на острові Воллопс у штаті Вірджинія.

Про це повідомляє Space.com

Запуск відбувся о 13.32 за київським часом. Його відклали на 24 години через пожежну тривогу у центрі керуванні польотами Northrop Grumman, що призвело до евакуації будівлі.

Однак запуск ракети відбувася бездоганно. Через 8 хвилин після старту ракета вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus NG-18 під назвою SS Sally Ride – першої американки у космосі, яка померла у 2012 році.

Тепер Cygnus NG-18 має розгорнути подвійні сонячні батареї. Якщо все пройде добре, він дістанеться МКС 9 листопада. Астронавти захоплять його за допомогою робота-руки і зістикуються із ним через відкритий причал.

Корабель веле 1637 кг матеріалів для екіпажу, 850 кг наукового спорядження, 66 кг обладнання для виходу у відкритий космос, 1077 кг транспортного обладнання і 78 кг устаткування для комп’ютерів.

Antares — це ракета-носія, розроблена американською компанією Northrop Grumman. Активну участь брали українські спеціалісти із ДП “КБ “Південне”, ДП “Виробниче об’єднання “Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова” та інші підрядники.

Як повідомляло BitukMedia, французька виноробня GH Mumm вирішила додати до життя астронавтів трохи свята. П’ять років інтенсивної роботи не пройшли даремно — компанія демонструє перше космічне шампанське. Тішитись ігристим у невагомості зможуть члени майбутніх пілотованих місій Axiom Space.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі