П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Штучний інтелект вперше зіграв з Філармонічним оркестром (ВІДЕО)

Важливо

У Манчестері, Велика Британія, відбувся виступ штучного інтелекту з Філармонічним оркестром ВВС. Це сталося вперше в історії людства: Штучний Інтелект (ШІ) взяв участь у створенні всіх трьох частин музичної п’єси під назвою Silicon.

Про це розповідає New Scientist.

Композиції створював Роберт Лейдлоу. Робота зі Штучним Інтелектом лягла в основу його докторської дисертації. Лейдлоу використав три різні алгоритми штучного інтелекту – окремий для кожної з трьох частин твору. Йшлось про створення нот, розробку оркестрових звуків, створення необробленого звуку. Робота з ШІ була непростою: наприклад, коли потрібно було створювати звуки, схожі на смичок. 

Були й взагалі неочікувані оказії. От як відтворення оплесків та голосу ведучого. Це пов’язано з тим, що ШІ обробив записи за двадцять років виступів  Філармонічного оркестру ВВС і на початковому етапі видавав не ті звуки, які потрібно.

Проект Роберта Лейдлоу спрямований на вивчення варіантів впровадження технологій у творчий процес та мистецтво загалом. “Мені не цікаво просто демонструвати технологію заради неї самої, – каже Лейдлоу, – але все, що спонукає нас мислити по-іншому, справді цінне”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, дослідники з Нідерландів розробляють застосунок для мобільних телефонів, який зможе виявляти COVID за голосами людей. «Потенційно високу точність» забезпечить застосування штучного інтелекту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі