П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У чудовому стані – бункер часів холодної війни виставили на продаж

Важливо

Британець 64-річний Марк Коледж продає військовий бункер часів холодної війни. Власник каже, що будівля у чудовому стані, і хоче за неї 25 тис. фунтів – $28,3 тис.

Про це повідомляє Mirror.

Раніше бункер належав Міністерству оборони Британії. У 2013 його виставили на продаж і Коледж купив його на eBay за 12,5 тис. фунтів.

Чоловік каже, що вони із бункером ровесники. І така дивна покупка була, ймовірно, проявом кризи середнього віку.

“Я використовую його як дачу. Тримаю поруч будиночок на колесах. Там приймаю душ, а сплю у бункері”, – каже пенсіонер.

Але останні кілька років Коледж та не бував. І вирішив, що зараз така міжнародна ситуація, що саме час продати свій бункер. На виручені гроші хоче поїхати у відпустку.

Фото: SDLAuctions

Бункер знаходиться у селі Легборні, графство Лінкольншир. Коледж має військову підготовку і обладнав його відповідно – є мішки для трупів і протигази.

Бункер побудували у 1959 році на випадок ядерної атаки. Він розрахований на трьох осіб. До нього веде підземна шахта довжиною близько 4,3 м. Свого часу бункер виконував функцію спостережного пункту королівських збройних сил. Там був телефонний і радіозв’язок, а також запаси їжі і води на два тижні.

Оскільки більшість бункерів у Британії використали як фундаменти і шахти для встановлення вишок мобільного зв’язку, бункер Коледжа – це рідкість. Тим паче розташування доволі завидне – лише 18 км до Північного моря.

Як повідомляло BitukMedia, y британському Ліверпулі виставили предмети із нацистської субмарини U534. Вважається, що на ній топ-чиновники Третього Рейху намагалися втекти закордон у 1945 році. Однак вона затонула за дивних обставин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі