Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Люди пишуть рецепти на надгробках. Блогерка стала популярною, готуючи ці страви

Важливо

Американка 33-річна Розі Грант стала популярної завдяки рецептам із кладовищ. Вона готує страви, рецепти яких знаходить на надгробках. Каже, що це її спосіб вшанувати померлих.

Про це пише TODAY.

Рік тому Розі Грант навчалася на бібліотекаря в університеті Меріленда. Інтернатуру проходила в архівах так званого Кладовища Конгресу (офіційно – Вашингтонський парафіяльний могильник).

Дівчина завела TikTok і почала розповідати про надгробки. Якось вона натрапила на свій перший рецепт – пісочне печиво, тісто якого видавлюють із кулінарного шприца, англійською – spritz cookies. Жінка з цим надгробком на ім’я Наомі Одеса Міллер-Доусон померла в 2008-му у віці 79 років.

Рецепт був простий – 1 чашка масла чи маргарину, 3/4 чашки цукру, 1 чайна ложка ванілі, 1 яйце, 2 і 1/4 чашки борошна, 1/2 чайної ложки розпушувача, 1/8 чайної ложки солі.

Фото: Liz Valette/Facebook

Розі його приготувала, їй і підписникам із TikTok сподобалося, і вона вирішила шукати інші рецепти на надгробках.

На кладовищі в Юті Розі знайшла місце останнього спочинку Кей Ендрюс, на могилі якоїї вигравірували її рецепт помадки, цього разу з простими, але чіткими інструкціями. Помадка вийшла чудовою. Але Розі каже, що справжньою насолодою було дізнатися історію Кей, поговорити з її родиною про те, що робить цю жінку особливою, і дізнатися, що ця жінка завжди любила ділитися чимось з людьми.

Серед інших рецептів – булочки з горіхами, вигравірувані на могилі Іди Клейнман в Ізраїлі або піканьний сирний соус на надгробку одної із американок.

Розі проготувала уже 13 таких рецептів із надгробків, і вона вже шукає більше, щоб поділитися зі своїми підписниками на TikTok.

“Приготування за цими рецептами показало мені альтернативу смерті. Це спосіб вшанувати пам’ять людини і її життя”, – пояснює свою роботу блогерка.

“Коли ми в траурі, їжа дуже втішає нас, – продовує Розі. – Ці рецепти виглядають як більш тактильний спосіб запам’ятати людину. Коли ти їси особливий бабусин пиріг чи печиво чи щось інше, ти відчуваєш з нею трохи більше зв’язку”.

Як повідомляло BitukMedia, хорватські молодята Крістіян і Андреа Іличич провели весільну подорож, проїхавши 700 км на вагонах із залізною рудою по африканській пустелі у Мавританії. Обоє мають великий досвід у мандрівках. Тож вирішили відсвяткувати весілля так, щоб запам’яталося.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі