Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Собак зможуть ідентифікувати за відбитком носа (ВІДЕО)

Важливо

Відбиток носа – новий спосіб ідентифікувати домашнього улюбленця. Якщо раніше це робили переважно за допомогою чіпів та татуювань, південнокорейська компанія iSciLab запропонувала щось принципово нове. Її фахівці вказують, що візерунок на собачому носі – унікальний, як відбиток пальця у людини. На сьогодні Південна Корея тестує ідентифікатор “відбитка носа” для національної реєстрації всіх домашніх тварин.

Про це повідомляє Euronews.

Запропонована корейцями система розпізнавання використовує біометрію та штучний інтелект. Потрібно лише просканувати ніс собаки за допомогою камери мобільного телефону. Для цього є спеціальний застосунок – Anipuppy. 

За словами директора iSciLab Со Чін Чхве, йдеться про тривимірний біометричний алгоритм, заснований на штучному інтелекті та глибокому навчанні. Його “вбудували” у смартфони, аби користувачі могли фотографувати візерунки носа та використовувати його для ідентифікації кожної тварини. Між іншим, така технологія біометричного розпізнавання малюнку носа дозволяє ідентифікувати не тільки собак, а й кішок, корів та оленів.

Точність ідентифікації – 99,9%, стверджують в компанії. Тепер люди, які знаходитимуть загублених собак, зможуть швидко та безпосередньо зв’язатись з їхніми власниками.

Коли власники домашніх тварин зареєструють малюнок носа та загальну інформацію про свого собаку в Anipuppy, цю інформацію можна буде легко відновити, відсканувавши відбиток носа собаки.

Компанія  iSciLab співпрацює з південнокорейським урядом з 2019 року. Вже з наступного року технологію хочуть зробити офіційним методом обліку всіх собак у країні. Для цього створять повну базу відбитків. Проєкт планується завершити до 2024 року.

Вперше Південна Корея розпочала офіційну реєстрацію собак у 2007 році. Власники зобов’язали або отримати документ на собаку, або вживити мікрочіп. На інших вихованців, таких як кішки, правило поки що не поширюється.

За підрахунками, в країні мешкає понад шість мільйонів домашніх собак. Але зареєстровано з них менше 40%. Чому так? Корейці вказують на надто складний процес отримання документів. А ще є ті, хто побоюється побічних ефектів від вживлення чіпів.

Тому програма з відбитками носа могла б стати зручнішою альтернативою. Вона ненав’язлива, нетравматична і набагато швидша в управлінні, ніж імплант чіпа.

Скільки коштуватиме реєстрація вихованця у застосунку, поки не повідомили. Очікується, що сума становитиме близько 14 євро за одного собаку.

Технологія біометричного розпізнавання iSciLab наразі запатентована в Південній Кореї, а також у Сполучених Штатах, Європі, Канаді та Японії.

Як повідомляло раніше BitukMedia, ловите косі погляди від свого улюбленця? Щось пішло не так. Нове дослідження японських вчених вказує, що собаки таємно оцінюють нас, коли ми робимо помилки. Але лише якщо вони…суки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі