П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільший гарбуз Америки перетворився на найбільший у світі Джек-ліхтар (ВІДЕО)

Важливо

Хелловіну бути! З велетенського гарбуза, найбільшого в історії США, вийшов найбільший у світі Джек-ліхтар. Тепер це… орел! Гарбуз вагою 1161 кг виростив Тревіс Джинджер, викладач садівництва з округу Анока, штат Міннесота.

Про це розповідає портал UPI.

Свого гарбуза аграрій назвав Маверік – на честь персонажа Тома Круза з фільму “Кращий стрілець”.

Щорічне зважування гігантських гарбузів пройшло на початку жовтня у каліфорнійському місті Халф-Мун-Бей. Тамтешній чемпіонат вважається його учасниками своєрідним Суперкубком в цьому унікальному виді спорту – вирощування гарбузів.

Джинджер купив насіння у італійця, гарбуз якого минулого року став світовим рекордсменом Гіннеса і важив 1225 кг. Тепер “Меверік” визнаний найважчим у Північній Америці. Важить він як середній носоріг.

Чоловік розповідає, що не сподівався виграти, адже у Мінесоті погода перемінлива і температура може коливатися від 36 до 4 градусів Цельсія. Виграти зважування – це ніби випадково виграти Тур де Франс, зізнається Джинджер.

“Якщо з цього можна було винести якийсь урок, то це наполегливість”, – каже власник овоча-рекордсмена.

Після перемоги Тревіс Джинджер повернув Маверіка додому – в Аноку. Там й прошла спроба потрапити до Книги рекордів Гіннеса – з гарбуза вирізали ліхтар, що є символом і невід’ємним атрибутом Хелловіну.

Гарбуз вирізали у вигляді орла в мерії Аноки. Захід організовано організацією Anoka Halloween, яка називає місто “Світовою столицею Хелловіну”.

Як повідомляло BitukMedia, нещодавнє дослідження показало, що в США щороку витрачають на різні речі та продукти з гарбуза загалом півмільярда доларів!

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі