Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рай для ласуна – Кейкленд занурює відвідувачів всередину торта (ВІДЕО)

Важливо

Художня галерея в Лос-Анджелесі виглядає як гігантський багатошаровий торт. Це творіння художника Скотта Хоува. Все тут здається ніжним та повітряним, але з’їсти не вдасться. Але відвідувачам подобається і так. 

Про це розповідає Reuters. 

“Все – несправжнє. Це має виглядати красиво. Я використовую акрил замість цукру. Інакше це була б країна мурах. Ми цього не хочемо”, – розповів Скотт Хоув. Художник раніше робив штучні торти. Помітивши, який ефект вони справляють на глядачів, вирішив створити інсталяцію Cakeland.

За словами Хоува, він вибрав торт, бо “по-перше, це дуже гарно. По-друге, його дуже весело робити. І, по-третє, він приваблює глядачів. Все створено так, щоб виглядало як солодощі».

На тлі світлих тонів та легкості тістечок відвідувачі помічають й похмуріші елементи. Так художник демонструє два аспекти життя людини – світлий та темний.

“Входиш і проходиш через темну кімнату, дуже заплутану та хаотичну. А потім, потрапляєш у чудову світлу. Скрізь інтеграція цих світлих тем, тем краси, у поєднанні з більш складними і загрозливими. Це допомагає збалансувати атмосферу і реалістичніше уявити життя”, – пояснив свій задум митець.

Хоув з дитинства захоплюється тортами. Але тільки штучними. Справжніх, каже, ніколи не робив. Між тим, для Cakeland він використав близько 250 літрів штучної глазурі. Стіни галереї прикрашені тисячами кристалів Сваровські. Тут близько 120 дзеркал та близько 3 тис. вишень.

Відвідувачі виставки відзначають її незвичайність та символізм. “Мені подобається, як це дивно. Мені подобаються темні кімнати та моторошні речі поряд з щасливою пастельною естетикою. Це дивно”, — відгукнулась Меггі Нельсон, 22-річна мешканка Лос-Анджелеса, проходячи крізь лабіринт коридорів галереї.

Галерея була створена у 2020 році. Тепер художник тільки розширює свою інсталяцію.

Як повідомляло раніше BitukMedia, шматок фруктового пирога з весілля принцеси Діани та принца Чарльза, яке відбулося 29 липня 1981 року, виставили на продаж з аукціону. Його продають щонайменше за 300 фунтів стерлінгів. Свого часу до десерта додавався рукописний лист-подяка від теперішнього короля та його нареченої. Його теж можна придбати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі