Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перший космічний турист, якому вже 82, полетить на Місяць

Важливо

Денніс Тіто увійшов в історію в 2001 році. Він став першою людиною, яка вирушила на МКС власним коштом і провела там трохи більше тижня. Тепер 82-річний американець хоче побити другий рекорд і стати першим приватним космічним туристом, який облетить навколо Місяця. Він ще й дружину з собою бере.

Про це повідомляє SpaceNews.

Компанія SpaceX у своєму Twitter розповіла про план Денніса Тіто облетіти Місяць. Цю подорож він здійснить зі своєю дружиною Акіко. Місія стане другою мандрівкою на Місяць від SpaceX, що фінансується з приватних джерел. Першу вже сплатив японський мільярдер, ім’я якого не називається.

У польоті навколо Місяця візьмуть участь 10 пасажирів. Решту 8 ще не назвали. Очікується, що вони облетять навколо природного супутника Землі. Мандрівка займе тиждень.

Виступаючи перед журналістами, Тіто розповів з чого все почалось. Ідея подорожі на Місяць вперше виникла близько року тому. «Виникло питання, чи хотів би я повернутися в космос? – сказав Тіто. – Ну, я, звісно, ​​не хочу повертатися на космічну станцію. Я навіть не хочу обертатися навколо Землі. А потім я подумав про це і сказав, що мені було б цікаво вирушити на Місяць… Я подивився на Акіко, і у нас стався невеликий зоровий контакт, і вона сказала: Так, я теж. Так усе й почалось”.

Перший космічний турист Денніс Тіто – бізнесмен-мільярдер і колишній інженер-ракетник. Він вирушив на МКС власним коштом невдовзі після того, як орбітальну станцію ввели в експлуатацію. Квиток туди й назад, як повідомляли, обійшовся йому 20 мільйонів доларів. Зараз ані SpaceX, ані сам Тіто не розкривають вартість майбутнього обльоту Місяця. Можна лише припустити, що цього разу йдеться про значно більшу суму. Тим більше, що він бере з собою дружину.

Команда “Союз TM-32”. 2001 рік. Тіто – перший ліворуч. Фото – Wikipedia

Дати туристичних польотів на Місяць ще не оголошені. SpaceX потрібно спочатку протестувати ракету Starship. Її перший політ зіткнувся з численними затримками, але може відбутися наступного місяця.

Як повідомляло раніше BitukMedia, краудфандингова децентралізована автономна організація MoonDAO відправила у космос блогера. Щасливчиком став Кобі Коттон, учасник відомої YouTube-команди Dude Perfect з 58 мільйонами підписників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі