П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Царівна-жаба – чоловік вірить, що ропуха з шістьма лапками приносить йому удачу

Важливо

У Таїланді чоловік прихистив шестилапу жабу. Він вірить, що саме їй завдячує своїй удачі в азартних іграх. Таєць не знає, що ропуху спотворив паразит.

Про це розповідає The Thaiger.

У північній провінції Пхаяо, Таїланд, чоловік залишив собі шестилапу жабу, яка застрибнула в його будинок. 

За словами 50-річного Сомбона Туакруа, незвичайна ропуха прийшла до нього близько року тому. Оскільки жабка була спокійною та ручною, він поселив її у колодязі в своєму саду. Чоловік стверджує, що, крім аномальної кількості лапок, вона має здатність змінювати колір — від зеленого до золотавого.

Туакруа добре доглядав за нею, а натомість, як він вважає, жаба принесла йому велику удачу. Чоловік захоплюється азартними іграми і, за його словами, після появи шестилапої істоти часто виграє, коли ставить на шістку.

За даними National Geographic, таке явище, коли у жаби виростають додаткові лапки, пов’язано з паразитарною інфекцією. Плаский черв’як під назвою Ribeiroia може заразити пуголовка, проникнувши в його лапи, що тільки починають розвиватись. У деяких жаб паразит гальмує ріст ніг. Тоді як в інших жаб, заражених Ribeiroia, виростають до десятка ніг.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у заповіднику “Бердсі-Кейп” в американському штаті Масачусетс народилась двоголова черепаха виду горбистих черепах. У черепашки також дві пари передніх лап — тобто загалом їх шість. Такі тварини, хоч і рідко, але народжуються, але живуть недовго — але ця черепашка прожила понад два тижні. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі