Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вино “для бабусь” і екстрачорний шоколад – страви, які любила Єлизавета ІІ

Важливо

Страви, які любила королева Британії Єлизавета ІІ, були багато в чому традиційні – засмажений “як підошва” яловичий стейк та британський фаст-фуд “фіш-н-чіпс”. Однак іноді її смаки були надто специфічними.

TastingTable підготував список страв, які подавали королеві за життя.

Королева Британії починала свій день із вівсянки. Світовий лідер із виробництва пластівців Kelloggs навіть створив лімітовану серію із сусальним золотом, діамантами, перлинами та горіхами макадамія. Таким чином відзначили 70-річчя Єлизавети на троні. Проте, нема інформації, чи вона її навіть куштувала.

Однак, блог Supercharge Your Life стверджує, що їм вдалося дізнатися рецепт королівської яєчні, яку іноді їла королева. Омлет готують виключно із яєць із коричневою шкаралупою і посипають лимонною цедрою та мускатним горіхом.

Особистий кухар королеви Дарен Макгреді стверджував, що Єлизавета ІІ щодня пила чай із хлібом з варенням. І не пропускала цієї традиції відколи їй виповнилося п’ять років.

Також королева любила торт із ламаного печива, схожий на нашу “шоколадну ковбасу”. Печиво ламають та заливають сумішшю шоколаду та вершкового масла. А взагалі королева дуже любила шоколадні торти і замовляла їх на обидва свої дні народження – справжній і традиційний. Її улюбленим був торт із потрійним шоколадом – із шоколадним кремом та ганашем. Але і кожен день вона радо з’їдала шматочок шоколадного торта.

Улюбленими цукерками королеви були тверді і гіркі Bendicks Bittermints. 96% какао у шоколаді і тверда м’ятна помадка всередині.

Пригощали королеву і шоколадним мусом. Макгреді ароматизував його кавою та шотландським лікером Drambuie. Кухар каже, що королева його любила так сильно, що просила накласти цей мус у пластиковий судочок із собою кожного разу, як відпочивала у Балморалі і ходила на пікнік.

А ось вино королева любила непопулярне – Dubonnet. Попри те, що його намагалися розкрутити у 1970-х, воно так і лишилося недооціненим і отримало репутацію “напою для бабусь”. Тепер, коли стало відомо, яка бабуся полюбляла цей напій, популярність Dubonnet зростає.

Ще королева любила шампанське. Колись говорили, що вона випиває його чотири келихи на день, але 2017-го Макгреді визнав, що це не так. Однак келишок шампанського пропустити при нагоді Єлизавета ІІ любила, це правда. Окрім того, для неї готували різотто із креветками і шампанським. До речі, із закусок королева любили мариновані за секретним рецептом креветки на тості.

А ось стейк вона любила гарної просмажки – “вел-дан”. Грант Харольд, котрий колись був офіціантом на королівському бенкеті, відзначав, що це незвично. Зазвичай люди такого статусу люблять сире м’ясо. Також королева любила бургерну котлету із оленини із журавлиновим соусом. Але подавали її без хліба.

І, звісно, як усі британці, королева Єлизавета любила “фіш-н-чіпс” – смажену картоплю із рибою у клярі, традиційний британський фаст-фуд. Однак для королеви рибу не смажили, а запікали у духовці. А ось картоплю нарізали обов’язково симетричними брусочками і смажили у фритюрі. Подавали страву із соусом голландез із додаванням тархуну. “Фіш-н-чіпс” подавали кожної п’ятниці.

Раніше BitukMedia повідомляло, що протягом останніх 70 років королева Єлизавета II обмінювалася листами з жінкою, яку вона ніколи не зустрічала особисто. Це Адель Хенкі. Жінка мешкає у Парк-Рівер, Північна Дакота. Багаторічний обмін листами був традицією до дня народження.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі