П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Він став невід’ємною частиною мого виживання” – кохання подолало рак, відстань і упередження

Важливо

Американець Стівен Бергер і Енні Макдональд із канадської Оттави познайомилися 1981-го. Невдовзі у дівчини діагностували лімфому. Казали, що вона може не прожити трьох років. Але пара зараз має чотирьох дітей і об’їздила 95 країн.

Зворушливу історію розповідає CNN.

Викладач середньої школи Стівен із американського Денвера, якому тоді було трохи за 30, познайомився із 26-річною Енні у Мексиці на День святого Патріка – 17 березня. Вони стояли у черзі до валютного обмінника у місті Сіуатанехо. Подруга дівчини поїхала у Мехіко, а Енні почувалася недобре і вирішила залишитися.

Стівен якраз повернувся із подорожі в Афганістан. Йому здалося, що одяг Енні схожий на афганський, і це стало приводом для початку розмови. Так у них закрутився шалений курортний роман, який тривав чотири дні. Пара пригадує, що спілкувалися абсолютно про все, багато розважалися разом, пробиралися на територію дорогого готелю, аби поплавати у басейні. І шукали в магазинах лаймове желе, від якого шлунку Енні ставало ніби трохи краще.

На останок Стівен подарував Енні золотий ланцюжок, який він придбав в Ірані – і вона одразу ж одягнула його на шию. На цьому пара розлетілася по домівках.

Вдома Енні пішла до лікарів, і у неї виявили вірусний гепатит. Окрім того, лікарів стурбувала дивна шишка на шиї у дівчини. Лікарі хотіли продовжити обстеження, але Енні вона не турбувала.

Натомість, дівчина вихопила можливість злітати у Денвер до Стівена під час свого відрядження. Вони ніби й не розлучалися весь цей час. Дівчина розповідала про чоловіка усім своїм рідним і друзям, вони постійно спілкувалися телефоном, писали листи і слали листівки. Тож коли вони зустрілися, зрозуміли, що це було більше, ніж курортний роман.

коли вони зустрілися, зрозуміли, що це було більше, ніж курортний роман

Однак Стівена турбувала шишка на шиї у Енні. Дівчина зробила аналіз, і через місяць, на її 27-річчя, Енні дізналася, що у неї діагностували форму рака, яку на той час погано уміли лікувати – неходжинську лімфому третьої стадії. Дівчині треба була хіміотерапія.

Коли мати Енні повідомила про це Стівену, він сказав – “ми пройдемо через це разом”. Коли він почув про діагноз дівчини, то сів за кермо, їздив на авто містом і плакав. Але зрештою зібрався. Він каже, що звик долати складнощі, бо постійно перебуває в моменті.

“Моя філософія полягає у тому, щоб прийняти ситуацію – і рухатися далі”, – каже Стівен.

4 липня він приїхав до Енні і вперше познайомився з її родиною. Усі четверо братів схвалили вибір дівчини. Стівен же, хоч і здалеку, надавав підтримку дівчині. Він із розумінням, що її волосся випадає і доведеться носини хустку.

05 chance encounters mexico 1981
Фото: Annie and Steven Berger

“Їх усіх хвилювало лише одне – переживу я рак чи ні. Для моєї родини, друзів і для мене самої це означало лише одне – присутність Стівена у моєму житті. Він фактично став невід’ємною частиною мого виживання”, – пригадує Енні.

У серпні Енні виділила час на поїздку до Денвера. Коли мала повертатися до Канади, авіаперевізники оголосили забастовку. Дівчину вдалося покласти до місцевої лікарні на черговий курс хіміотерапії. А Стівен підтримував Енні уже, сидячи біля її ліжка.

“Якщо у мене чи у когось із родини і виникали сумніву у тому, що за принц цей Стівен, то за 36 годин, який він провів біля мене, вони остаточно розвіялися”, – пригадує Енні. Тепер уже у неї і в її родини не було сумнівів, що пара одружиться.

А ось єврейська родина Стівена сумнівалася, чи варто йому зв’язувати життя із жінкою, яка може померти протягом наступних шести місяців. Крім того, вона католичка і канадійка. Однак вони побачили, на скільки Енні важлива для їх “хлопчика”, і погодилися. Енні каже, що мала із родиною чоловіка добрі теплі стосунки.

У грудня Енні зробили останню “хімію”. Але попередили – якщо рак рецидивує протягом наступних трьох років, вона може не вижити. На щастя, хвороба більше не виникла.  

У лютому 1982-го пара одружилася. При цьому, Стівен так і не зробив офіційної пропозиції Енні і перстень вона обирала собі сама.

04 chance encounters mexico 1981
Енні 1982-го. Фото: Annie and Steven Berger

Енні взяла прізвище Бергер і переїхала до Денвера.

“Ми постійно турбувалися щодо рецидиву. Але ми обоє дуже оптимістичні люди, і ми не дозволяли таким думкам впливати на наше життя”, – каже Енні.

У 1985-му Енні народила дівчинку – її назвали Ніна. Навіть зараз подружжя називають її своєю “диво-дитиною”. Потім народилося ще троє – Наталі, Александр та Захарія.

Родина Бергерів дуже любить мандрувати. Поки діти були малі, у них не було грошей на поїздки закордон. Тож відвідували туристичні куточки США – усі гуртом.

06 chance encounters mexico 1981
Фото: Annie and Steven Berger

У 2013-му подружжя вийшло на пенсію і почало мандрувати закордон. На сьогодні вони відвідали 95 країн. Зараз вони мандрують більшу частину часу протягом року. А коли повертаються додому, займаються волонтерством.

Цього року Енні та Стівен відзначили 40-річчя весілля. Чоловік каже, що зустріч із Енні – це найдивовижніша річ, яка з ним колись траплялася. А Енні, що та зустріч – “це те, з чого складаються мрії”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, y всіх чотирьох дітей канадського подружжя Едіт Лемей і Себастьєна Пеллетьє із Квебека виявили рідкісне генетичне захворювання – пігментний ретиніт. Воно призводить до поступової втрати зору. Допоки їх діти можуть бачити, Едіт та Себастьєн влаштували їх світове турне.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі