Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сімейний підряд – Спайдермен підкорив хмарочос разом з сином

Важливо

Ален Робер – французький “людина-павук” – вперше підкорив хмарочос разом з сином. Для сходження чоловіки обрали “Вежу Слави” у Барселоні. Її висота – 144 метри. Все за батьківською традицією – без дозволу влади і без страховки.

Про це розповідає Reuters. 

Ален Робер вперше підкорював хмарочос зі своїм сином і, зізнається, хвилювався більше, ніж зазвичай. Його сину, Жюльєну Роберу, 34 роки. Але він не альпініст. Ба більше – він батько трьох дітей. І хоча рішення про сходження Жюльєн приймав самостійно, Робер-старший каже, що відчував неабияку відповідальність. “Цього разу все інакше, бо там мій син”, – сказав спайдермен.

Жюльєн Робер відслужив в армії вісім років. Він займається спортом,
має досвід стрибків з парашутом, але альпінізм ніколи не був йому цікавий. Жюльєн готувався до свого першого сходження, переглядаючи відео попередніх сходжень свого батька.

Перед сходженням чоловік зізнався, що йому страшно, як ніколи в житті. Але присутність батька поряд додавала йому сил і впевненості. 

Каже, для себе вирішив: якщо відчує, що більше не може, – спуститься вниз. Але він витримав і таки піднявся нагору разом зі своїм легендарним батьком. На сходження пішло менше години. Нагорі, як завжди, чекала поліція.

Ален Робер захопився альпінізмом у 1975-му році. Спочатку підкорював скелі поряд із рідним містом Валансом на півдні Франції. Потім почав дертись на хмарочоси. У списку його досягнень – понад 150 багатоповерхівок, серед яких «Бурдж-Халіфа», Ейфелева вежа та міст «Золоті ворота» у Сан-Франциско. Він часто потрапляє до поліції, оскільки виконує підйом без дозволу влади чи власників.

Також екстремал не використовує ременів і страховок – він має лише голі руки, пару альпіністських черевиків і мішечок подрібненої крейди, аби витерти піт.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британець Адам Локвуд вдерся на знаменитий хмарочос The Shard (Уламок) в Лондоні. Відомий вільний альпініст опублікував селфі, зняте на вершині будівлі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі