П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже Брюс Вілліс – актора повернуть на екрани завдяки фейкам

Важливо

Голлівудська зірка Брюс Вілліс продав права на свій образ американській компанії Deepcake. Цим він дозволив використовувати своє зображення для створення “цифрових двійників” – у фільмах, серіалах та рекламних роликах. “Міцний горішок” завершує акторську кар’єру через проблеми зі здоров’ям. У Вілліса раніше діагностували афазію – розлад мовлення, викликаний органічним ураженням мозку

Про це повідомляє The Telegraph.

На сьогодні Брюс Вілліс – перший актор зі світовим ім’ям, який продав права на свій образ для створення “цифрових двійників”. Йдеться про технологію генерації облич або deepfake. Синтез зображень відбувається на основі штучного інтелекту, який замінює одні елементи відео на інші. Дуже часто технологію використовують, аби підставити обличчя відомої людини на кадри, в яких вона ніколи не знімалася.

У 2021 році завдяки Deepcake Брюс Вілліс з’явився в рекламному проєкті російського мобільного оператора. Особисто на знімальному майданчику він не з’являвся. Для створення “цифрового” Вілліса була використана база з 34 тисяч кадрів фільмів і роликів за участю Брюса Вілліса. Обличчя “Міцного горішка” “наклали” на іншого актора, який взяв участь у зйомках наживо.

У своєму особистому блозі актор написав, що втішений новою можливістю знову зніматись у кіно. “Мені сподобалася точність, з якою вийшов мій персонаж. Ця рекламна кампанія була міні-фільмом у звичному для мене жанрі комедійного бойовика. Для мене це чудова нагода повернутися в минуле. З появою сучасних технологій, навіть перебуваючи на іншому континенті, я міг спілкуватися, працювати та брати участь у зйомках. Це дуже новий та цікавий досвід».

У березні цього року родичі 67-річного актора повідомили, що у Брюса Вілліса діагностували афазію. Це розлад мовлення, що його викликає органічне ураження мозку. Наприклад, після інсульту чи травми голови, або внаслідок запального процесу. Афазія заважає сприймати слова, розмовляти, читати і писати. Тому артист вирішив завершити свою кінокар’єру.

Нагадаємо, в Україні завдяки технології нейронних мереж вдалось “воскресити” музиканта Андрія Кузьменка або Кузьму Скрябіна. На концерті до 30 річниці Незалежності України він з’явився на великому екрані стадіону і “виконав” свій хіт “Люди як кораблі”. “Цифрову маску” наклали на актора Івана Бліндаря – дуже схожого на Кузьму.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський стартап Sonantic за допомогою штучного інтелекту зміг відтворити голос американського актора Вела Кілмера. Тепер чоловік може користуватися своїм природним голосом, який втратив через рак гортані.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі