П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Аби усі негідники зрозуміли” – у США відповіли на заяви путіна про ядерний удар

Важливо

Російський диктатор володимир путін під час свого виступу у кремлі 30 вересня заявив, що США створили прецедент використання ядерної зброї, коли бомбардували Хіросіму і Нагасакі. Тобто натякнув, що він теж може використати ядерну зброю, адже такий випадок уже був.

Саме використання двох ядерних бомб у Японії під час Другої світової є фактором, який стримує путіна. Про це у своєму коментарі BitukMedia заявила ексрадниця американського президента Джорджа Буша-молодшого і ветеран Держдепу США Дебра Кейган.

“Тодішній президент США Гаррі Труман міг би скинути одну ядерну бомбу. Але чому він скинув дві? Аби усім усе було ясно. В той час цього було достатньо, щоб навіть найбільші негідники серед нас зрозуміли – це шлях, на який ступати не варто”, – сказала вона.

“До сьогодні рішення Трумена є найбільшим фактором, який стримує Путіна. Путін, Сі Цзіньпін, мулли в Ірані, Кім Чен Ин – усі вони зараз розуміють, що ядерна війна – це шлях, на який не варто ступати”, – наголосила Кейган.

Зараз на Заході є люди вважають, що ядерне стримування росії не працює. І ці люди влаштовують “істерики” про те, що з росією треба підписати якісь угоди про спільний контроль за ядерним озброєнням. Але насправді США ппродемонстрували свою здатність стримувати ядерний потенціал Москви. І ефект від цього досі у силі, переконана Кейган.

“Ядерне стримування все ще живе. Воно досі працює”, – вважає вона.

Раніше у інтерв’ю BitukMedia Дебра Кейган заявила, що російський диктатор володимир путін може застосовувати ядерну зброю лише для шантажу. Він робитиме це, допоки захід більше турбується про нього, а не про перемогу України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі