П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“З віком приходить більша впевненість” – жінка вчиться плавати у 69 років

Важливо

69-річна австралійка Джилл Крейвен поборола свій страх перебувати під водою, який переслідував її все життя, і навчилася плавати. На це її надихнуло заняття 5-річних дітей.

Про це жінка розповіла The Guardian.

Крейвен було близько 5 років, коли учитель фізкультури силоміць примусив її пірнути під воду. З того часу вона не могла плавати достатньо добре. А у пам’ять врізалося тільки одне – зелений слиз на кахлях басейну.

Каже,потонути не боялася – займалася аквааеробікою та плавала «по-собачому». А ось саме відчуття опинитися із головою під водою, лякало все життя. Але у дівчини батько був директором школи, а мама вчителькою фізкультур, тож вдалося приховати, що Крейнев не ходить на заняття з плавання. Намість дівчина зодили грати  у малий теніс та регбі.

Але 8 років тому у Крейвен діагностували рак грудей. Лікарі провели операцію. Але була загроза, що у лівій руці розвинеться лімфедема – затримка лімфи у тканинах після видалення кількох лімфовузлів. Це не дало б більше Крейвен грати у теніс.  Аби такого не сталося, лікар порадив займатися аквааеробікою – вона  рухалася під водою, ніби крокувала. А щоб не потонула на поясі носила рятувальне спорядження, яке тримало на плаву.

Одного разу у басейні у новозеландському Фелдінга Крейвен побачила, як учитель вчить грпу дітей плавати. Їм було 5-6 років, скільки і їй, коли її силоміць тримали під водою. Жінка вирішила, що час навчитися плавати.  

“Бог його знає, на що я була схожа. Я зробила рухи ногами “бивач для яєць, п’ять чи шість ударів. Я пишалася собою. А рятувальник у басейні сказав – де п’ять, там і десять”, пригадує вона. Чоловік показав їй, як дихати, подруга подарувала окуляри (Крейвен каже, це стало поворотним моментом), племінниця, яка була в басейні у той час, аплодувала.

“Я почувалася, ніби виграла золоту медаль”, – пригадує Крейвен.

Коли ж інструктор наказав сісти на дно басейну, жінка знову відчула себе 5-річної дівчинкою. Тримаючись за поручні, вона змогла опуститися. Вона пробувала там кілька секунд – і каже, що не панікувала.

Тепер вона спокійно плаває крілем. Двічі за тиждень може переплити басейн п’ять чи 10 разів.

“Я думаю, що з віком приходить більша впевненісит, втрачаються багато обмежень. Я уже 10-15 років так живу – для чого щось відкладати? Якщо ти хочеш – зроби”, – каже Крейвен.

Як повідомляло BitukMedia, американець Дуейн Хансен проплив по річці Міссурі у величезному гарбузі 61 кілометр. Тепер йому належить новий рекорд Гіннеса. Американець з Небраски випередив попереднього рекордсмена на 20 км.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі